Divendres, 24 de novembre de 2017
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El cicle Una nit amb els clàssics arrenca amb ‘La insuportable lleugeresa de l’ésser’

A les 8 del vespre, a l’Agrícol, el professor i escriptor Fonxo Blanch presentarà la novel·la més famosa d’un escriptor clau de la literatura europea contemporània, Milan Kundera.

‘La insuportable lleugeresa de l’ésser’, de Milan Kundera, i l’adaptació cinematogràfica que en va fer el realitzador nord-americà Philip Kaufman obriran el dimecres 27 de març una nova edició del cicle de cinema i literatura “Una nit amb els clàssics” que organitzen Kubrick Cinema i La Cultural llibreria. A les 8 del vespre, a l’Agrícol, el professor i escriptor Fonxo Blanch presentarà la novel·la més famosa d’un escriptor clau de la literatura europea contemporània. Posteriorment, a les 10 del vespre, al Kubrick Cinema, se’n projectarà la versió cinematogràfica protagonitzada per Daniel Day-Lewis, Juliette Binoche, Lena Olin i Stellan Skasgard.
Publicada l’any 1984 a França, on Kundera es va exiliar al 1975, La insuportable lleugeresa de l’ésser planteja una història d’amor i infidelitats amb dues parelles protagonistes –Teresa, Tomas, Franz i Sabina- els destins de les quals s’aniran entrellaçant. Per bé que el relat de Kundera se centra a explorar l’actitud dels diferents personatges en relació a conceptes com l’amor o la fidelitat, la narració té com a qüestió de fons la invasió de les tropes del Pacte de Varsòvia que a l’agost de 1968 va posar fi a la Primavera de Praga.
De manera opcional i per arrodonir la vetllada, tots aquells que ho desitgin poden quedar-se a sopar a l’Agrícol, prèvia reserva, al preu de 10 € i continuar la conversa sobre literatura a l’espera d’assistir a la sessió de cinema l’entrada la qual costarà 6 €. Només cal que ho comuniquin amb antelació trucant a La Cultural (938 920 848) o a l’Agrícol (938 900 815). Hi ha temps fins un dia abans de la data de projecció.

Comentaris

Enquesta

La gestió del govern de 'Junts pel Sí' ha estat…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu
21:00
Temps de festa
Musical amb Xavi Ruiz

Penedès Televisió

20:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
20:30
Esport base
La Granada - Ribes (futbol cadet)
21:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: