Dilluns, 29 de maig de 2017
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El Centre Cívic centra l’atenció de la reunió de l’alcalde amb els veïns de l’Espirall

Aquest dilluns, Pere Regull, acompanyat per part de l’equip de govern i tècnics municipals, ha mantingut una de les reunions que periòdicament fa als diferents barris de la vila.

En aquesta ocasió era al barri de l’Espirall, justament en els dies que ha transcendit la polèmica sobre la no construcció del Centre Cívic, tal i com estava previst inicialment al projecte de la llei de barris. Conscient de l’interès que aquesta qüestió suscitaria l’alcalde va centrar la seva intervenció inicial sobre aquest tema. Va recordar que justament el Centre Cívic era un projecte del propi equip de govern, que els haurà agradat completar, però que la llei de barris ha vist modificada l’aportació econòmica de la Generalitat. De fet en els darrers anys l’Espirall és el barri de la vila que més inversió ha rebut, millorant molts espais públics i també amb inversions en polítiques socials i d’ocupació. El centre cívic tenia un cost de 3 M€. La llei de barris comportava uns compromisos d’inversió al 50% amb la Generalitat i la Generalitat no garanteix l’aportació per aquest motiu l’ajuntament ha modificat el projecte.

Regull assenyala que l’ajuntament no pot fer de banc de la Generalitat perquè també ha d’atendre les necessitats d’inversió de la resta de barris de Vilafranca.

Malgrat tot l’alcalde recorda que l’ajuntament haurà fet tota la inversió prevista al barri, amb més de 5 milions d’euros.

L’opció de l’ajuntament ha estat fer polivalent el local de joves  de la Pelegrina, i dedicar una inversió de 300.000€ a la remodelació i millora dels locals destinats al barri de la Plaça Doctor Bonet.

El gimnàs de la Plaça Doctor Bonet es va omplir de veïns en la reunió amb l’alcalde, que va  escoltar també algunes crítiques. Alguns dels participants van recordar que tots els grups de l’oposició han reclamant el centre cívic, i també van criticar que s’hagi passat de 3M€ d’inversió per al centre cívic als 300.000€ per la remodelació dels actuals locals.

 

Comentaris

Enquesta

El primer castell inèdit d'aquesta temporada serà...

Programació

Ràdio Vilafranca

03:00
Pica lletres
Concurs per millorar l'ús del català, amb Clàudia Climent
04:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
06:00
Jazz FM
Musical

Penedès Televisió

02:30
Menús econòmics
Estofat de patates / pops amb ceba i tomàquet / pastís de poma
02:45
Món pagès, dia a dia
Planter / plantar melons i síndries
03:00
Històries del jazz a Vilafranca del Penedès
El jazz i les orquestres de ball

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi: