Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cellers Torres creix un 4% a Espanya i reforça la seva presència en restauració

Cellers Torres ha tancat l‘exercici 2016 amb una facturació de 263 milions d’euros, igualant la del 2015 que va créixer un 9%.

Les vendes el 2016 s’han incrementat en pràcticament tots els mercats i han compensat la forta depreciació de la lliura esterlina i la política de reducció d’estocs de brandi al mercat mexicà.

El mercat domèstic, que representa el 29% de la facturació global, ha augmentat un 4% en valor en comparació amb l’any anterior gràcies a la recuperació del consum i la bona campanya turística. Canàries, una de les places tradicionalment més fortes de Torres a Espanya, ha registrat un creixement del 7% en relació al 2015.

Cellers Torres continua reforçant la seva presència en la restauració al mercat nacional. Les vendes dels vins de gammes superiors han augmentat prop d’un 7% en relació al 2015. En l’àmbit internacional, els mercats que més han crescut en valor el 2016 en comparació amb l’exercici anterior han estat Xile, Suècia, Rússia, Estats Units i Regne Unit. Totes les filials de Torres han millorat la seva facturació el 2016. La Xina s’ha vist afectada per un canvi de divises desfavorable i, malgrat registrar un increment del 2% en la moneda local, la facturació en euros ha disminuït un 5% i s’ha situat en 33,5 milions d’euros. A la filial asiàtica, treballen prop de 300 persones de les 1.300 que formen part de Torres.

Xile és la segona filial més important després de la Xina, amb 24 milions d’euros de facturació i 200 col·laboradors.

Cellers Torres ha invertit un total de 15 milions d’euros el 2016, en la millora dels cellers, compra de bótes i adquisició de terrenys a Xile i Espanya. També ha destinat prop d’1 milió d’euros a diferents projectes de recerca com la recuperació de varietats de raïm ancestrals.

 

La inversió destinada a actuacions mediambientals i lluita contra el canvi climàtic representa l’11% dels beneficis. La principal actuació del 2016 en aquesta matèria ha consistit en l’ampliació de la instal·lació de plaques fotovoltaiques fins a 18.000 m2 en el principal celler de Torres a Pacs del Penedès.

 

L’objectiu de Cellers Torres per al 2017 és créixer un 2% en valor, si bé existeixen grans incògnites que poden incidir en les vendes als seus principals mercats; per una banda, el Brexit del Regne Unit i per altra, els efectes de la política nord-americana a Mèxic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: