Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cava supera els 245 milions d’ampolles venudes el 2016, i un volum de negoci de 1.079 M€

El conjunt del sector ha venut 245 milions 155 mil ampolles, amb un lleuger increment del 0’4% respecte a l’any anterior. Han millorat les exportacions i ha baixat el mercat espanyol.

El president del Consell Regulador, Pere Bonet, ha remarcat sobretot la millora de les vendes d’exportació del cava Prèmium, és a dir de gamma alta, que és un camí que cal seguir.
Un any més continua la millora de l’exportació gràcies a la bona evolució dels països tercers, és a dir de fora de la Unió Europea, amb un creixement de 4 milions d’ampolles, xifra que absorbeix la caiguda del mercat europeu.
En relació a aquest mercat hi ha hagut una baixada del principal país, Alemanya, que ha vist compensat el volum de negoci per l’augment de preus.
Amb 29 milions 600 mil ampolles, Bèlgica s’ha convertit en el primer país europeu on s’exporta cava, seguit d’Alemanya amb 28’4 milions i el Regne Unit amb 26’8 milions.
Una dada a destacar és la continua millora del mercat francès. De fet es ven més cava a França que xampany a Espanya.
La roda de premsa ha comtat amb la participació de representants del govern de l’estat i de la Generalitat, amb del subdirector general d’Agricultura Ecològica, Javier Maté i el director general de l’Incavi Salvador Puig.
Maté ha remarcat la importància del sector del cava, que és la DO espanyola que més ven a l’exportació amb un total de 1’2 milions d’hectolitres. Per la seva banda el director de l’Incavi ha dit que hem d’estar orgullosos del desenvolupament del sector que ha resistit els embats de la crisi i ha demanat que es mantingui una política de preus a l’alça que beneficiï a tota la cadena, des del pagès a l’elaborador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: