Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Bordegassos de l’Alt Penedès han tornat a guanyar el Joverd

Aquest dissabte es va celebrar la vuitena edició del concurs de castells dels centres de secundària de l’Alt Penedès.

Tot i que finalment han estat vuit les colles participants, el cert és que cada vegada les escoles i instituts arrosseguen més participants i en aquesta ocasió s’ha superat amb escreix la previsió dels 1300, arribant a una xifra molt propera als 1500 nois i noies. A aquesta xifra cal afegir-hi els familiars, amics i professors que hi van anar de públic, fent de tot plegat una magnífica jornada.

Al final els guanyadors van ser els de gairebé sempre, els Bordegassos de l’Alt Penedès, que porten 6 concursos guanyats, i quatre de consecutius.

Entre els responsables de la colla hi havia la satisfacció però també el record i companyerisme per altres colles que van ensopegar amb algun dels seus intents.

Entre els assistents hi havia també molts professors i responsables d’escoles i instituts. Tots coincideixen en destacar els aspectes positius d’aplicar el món casteller a les aules.

El resultat final ha estat una molt bona edició del Joverd, per l’ambient i pels resultats castellers. Malgrat que algunes colles de centres amb possibilitats de fer podi es van encallar en el castell més ben puntuat, que era el 9 de 5.

La tercera ronda va ser la més emocionant i va ser on les colles dels Castellers del Foix i els Tirallongues del Pou de l’Eugeni d’Ors van ensopegar en els seus dos intents de 9 de 5.

Al final el podi el van assolir els Arreplegats dels Milà en tercera posició, els Grimpaires del Montagut en segon lloc i els guanyadors de llarg, els Bordegassos de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: