Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull remarca que no s’inhabilitarà per una causa simbòlica, quan hi ha reptes més importants

L’alcalde ha explicat què una situació diferent seria si es parlés del referèndum, i ha lamentat els atacs personals que ha rebut, quan en altres ajuntaments no s’han produït aquestes reaccions.

Aquesta tarda, l’alcalde acompanyat de bona part dels regidors del grup de Convergència i Unió a l’ajuntament ha volgut donar explicacions dels motius que l’han portat a decidir hissar la bandera espanyola al terrat de l’Ajuntament. Com ja vàrem avançar divendres, Regull va prendre la decisió després de rebre múltiples requeriments des d’agost de 2012, amb sentències judicials fermes que l’obligaven a col·locar-la.
Regull ha recordat que ja des de 2016 estava advertit de multes i desacatament a la justícia, que poden comportar la seva inhabilitació com a alcalde. Ha volgut recordar que hi ha molts ajuntament a la demarcació de Barcelona que quan ja van rebre la primera sentència van col·locar la bandera, per exemple Sant Vicenç dels Horts, Igualada o Sant Sadurní.
Davant d’aquesta situació, Regull ha explicat que no correrà el risc de ser inhabilitat com a alcalde per un tema menor com és el de la bandera. Diferent seria, ha dit, si es tractés per exemple del tema del referèndum.
Ha insistit Regull en què la idea del seu equip sempre ha estat buscar que l’Ajuntament representés la majoria de la població, i que per això la idea era fer onejar només la senyera. En aquest sentit apuntava que situacions com aquesta d’imposar la bandera espanyola generen un conflicte què, en el cas de Vilafranca, no existia.
Regull ha volgut també mostrar el seu malestar i disgust amb els atacs personals que a través bàsicament de les xarxes socials ha estat rebent per aquesta decisió. Considera què tant des de la CUP com des d’ERC no s’ha reaccionat d’aquesta manera en altres ajuntaments, on també tenen representació o l’alcaldia fins i tot, i també han hissat la bandera quan han estat requerits per la justícia.
Regull i la resta de regidors de CiU han volgut fer explícit el seu total compromís amb el moment que està vivint el país, i han remarcat que estaran sempre al costat del Parlament i el Govern de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: