Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La quarta edició del ball de mantons de la Sala Swing reuneix més de 300 persones

L’any passat es va estrenar bandera, i cada edició s’ha anat creixent en quan a participació de balladors. Tant de Vilafranca i comarca, com també de Vilanova i la Geltrú.

La sala de ball de La Societat La Principal, la Sala Swing organitzava diumenge a la tarda la quarta edició del ball de mantons. Una festa lligada al Carnaval, i que a Vilanova i la Geltrú té una tradició molt llarga que ara des de la Sala Swing volen incorporar a Vilafranca. Com explica el responsable de la sala, Joan Sadurní, l’any passat van estrenar la bandera, i enguany hi havia més de 300 persones al ball.
Sadurní comenta que, tot i que poc a poc hi ha més gent que participa en aquest ball, encara hi ha diferència entre la manera de viure’l a la capital de l’Alt Penedès i a la capital del Garraf. A Vilafranca les balladores s’acosten amb el mantó en una bossa, mentre que a Vilanova el llueixen pel carrer.
Una de les parts principals del ball de mantons és la que es fa al ritme del turuta, i que també a Vilafranca en aquesta ocasió es va ballar a la manera tradicional seguint l’abanderat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: