Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Puigdemont inaugura oficialment el CAP Vilafranca Nord

El president de la Generalitat posa el CAP Vilafranca Nord com a exemple de la capacitat de Catalunya per a adaptar-se als desafiaments.

Acompanyat pel Conseller de Salut Toni Comín i l’Alcalde de Vilafranca Pere Regull, el president de la Generalitat Carles Puigdemont ha inaugurat oficialment el CAP Vilafranca Nord aquest matí. El nou Centre d’Atenció Primària va entrar en marxa el novembre passat després de moltes reivindicacions i de tenir l’edifici construït però sense activitat durant un parell d’anys.

El cap de l’Executiu ha posat el CAP Vilafranca Nord com a exemple de la capacitat de Catalunya per a adaptar-se a desafiaments com la crisi econòmica i les retallades. Puigdemont ha agraït l’esforç dels professionals i de la ciutadania tot destacant que s’han hagut d’assumir “molts sacrificis, a vegades dolorosos”, per passar d’un dèficit públic “del 4’6% l’any 2010 al 0’9 de l’any passat”.

Per la seva part, el Conseller de Salut ha posat l’accent en un altre repte que ha d’assumir l’atenció primària en salut: l’envelliment de la població. Comín ha explicat que l’atenció primària ha de desplegar el seu potencial comunitari per afrontar els canvis demogràfics i lluitar contra les desigualtats que, avui dia, fan que, per exemple, “l’esperança de vida entre el Prat de Llobregat i Sant Cugat del Vallès variï en vuit anys”.

L’Alcalde de Vilafranca Pere Regull ha volgut destacar, per la seva banda, la gran qualitat de la sanitat a Catalunya. Regull creu que aquesta qualitat s’ha de comunicar, però que també és necessari educar la ciutadania perquè en faci un ús racional.

El CAP Vilafranca Nord, gestionat per l’Institut Català de la Salut, compta amb un equip d’atenció primària que atén unes 20.000 persones. Està integrat per professionals de medicina familiar i comunitària, personal d’infermeria i atenció a la ciutadania, així com l’Equip de Pediatria Territorial de l’Alt Penedès, que atén tota la població infantil del sector sanitari Alt Penedès.

El Vilafranca Nord és un dels centres d’atenció primària més grans de Catalunya, amb una superfície construïda de prop de 6.000 m2. En total ha suposat una inversió de 7 milions d’euros.

El centre acull també serveis destinats al conjunt de la població de l’Alt Penedès, com el servei de Rehabilitació Ambulatòria, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil, el Centre de Salut Mental Adults, el Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències i la seu territorial de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: