Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el conte El Pirata Octavi a la Biblioteca Torras i Bages

Aquest divendres a la tarda, la Biblioteca Torras i Bages va acollir la presentació del conte El Pirata Octavi a càrrec de la seva autora, Ana Bonet, i de l’il·lustrador Joan Ramon Buisan.

També va ser present en l’acte, el regidor de Cultura de Vilafranca Raimon Gusi. El llibre explica la història d’un pirata bo, l’Octavi, que va néixer fa molts i molts anys, a principis del segle XIX, en un petit poble costaner. Era un nen preciós, bru i amb uns grans ulls, però tenia una peculiaritat: havia nascut sense peu. Els pares de l’Octavi volien que el seu fill fos honrat i que es guanyés la vida amb un bon ofici, quan fos més gran. I aquest ofici va ser la pirateria.

Aquesta és la història fictícia, la real és la de l’Octavi, un nen de 9 anys que amb dos anys va perdre el peu esquerre degut a una malformació quan va néixer i que ara necessita una pròtesi. Amb l’objectiu d’aconseguir aquesta pròtesi va sorgir la idea de fer El Pirata Octavi.

 Tant l’Ana com el Joan Ramon Buisan, il·lustrador del conte, expliquen com estan de sorpresos i agraïts per la resposta de la gent i de l’editorial que ha fet possible El Pirata Octavi.

 

L’editorial els va regalar els primers 2000 exemplars, després ells han pagat 3000 més, però asseguren que amb la venda de llibres no hi haurà prou per a aconseguir els 300.000 euros que necessita l’Octavi per a la seva pròtesi. Per tant, aniran fent altres coses per a obtenir els diners. La idea és obtenir recursos econòmics i sobretot que les institucions els escoltin. Tot i que reconeixen que ja han començat a fer-ho però és important que això no acabi aquí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: