Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més d’un centenar de persones han mostrat a Vilafranca el seu suport a Francesc Homs

Aquest dilluns començava al Tribunal Suprem el judici contra Francesc Homs pel procés participatiu del 9-N.

El portaveu del PDECat al Congrés i exconseller de Presidència està acusat dels delictes de prevaricació i desobediència, pels quals la fiscalia reclama nou anys d’inhabilitació. Des de l’Assembla Nacional Catalana i Òmnium Cultural van convocar ahir al vespre una concentració a Vilafranca per mostrar el seu suport a Homs. La concentració, que tenia lloc a la Plaça de la Vila, va comptar amb la participació de més d’un centenar de persones, entre les quals l’alcalde i diversos regidors, tant del govern com de l’oposició.

La coordinadora de l’ANC a Vilafranca Esther Güell explicava, minuts abans de l’hora de la convocatòria, que el judici havia començat tal i com es preveia.

Des d’Òmnium Alt Penedès, el president Jordi Parellada deia que el judici a Homs és una mostra més que “l’Estat Espanyol està jutjant idees polítiques”.

L’alcalde de Vilafranca Pere Regull també va mostrar el seu suport a Homs qualificant el judici de “polític” i negant cap voluntat de diàleg per part de l’estat.

Els representants de les dues entitats sobiranistes van ser els encarregats de llegir el manifest de suport a Homs, que va acabar amb la frase “La democràcia no es jutja”. L’acte va acabar amb el cant dels Segadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: