Dimecres, 25 d'abril de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca hissarà la bandera espanyola avui, després de 5 anys de requeriments

Pere Regull ha explicat que avui s’hissarà la bandera espanyola al terrat de l’Ajuntament en resposta als requeriments reiterats que des de l’agost de 2012 ha estat rebent ‘Ajuntament.

Regull ha explicat, en l’espai Diàlegs amb l’alcalde, que l’1 d’agost de 2012 es va rebre el primer requeriment de la delegació del Govern en aquest sentit. L’alcalde ha comentat que el criteri del govern municipal era posar-hi únicament la senyera catalana, ni estelades ni bandera espanyola, com a identificativa de la gran majoria de la societat.
En no fer cas d’aquests requeriments i després de diverses al·legacions, el tema va arribar a la via judicial i el 20 de gener de 2015 ja hi ha una sentència ferma que obliga l’Ajuntament a col·locar la bandera espanyola. Regull recorda que es va continuar movent el tema i presentant escrits, fins que al juny de 2016 arriba un nou requeriment a l’Ajuntament ja amb l’exigència de posar la bandera espanyola.
I encara da uns 10 dies va rebre un nou requeriment en que es donaven 24 hores per complir amb la demanda. Un llarg periple judicial i administratiu que fins ara no s’havia fet públic des de l’Ajuntament.
Des de l’Ajuntament es va respondre a aquest darrer requeriment que no es podia fer perquè el terrat estava en mal estat després de les darreres pluges i ventades. Però ahir, explica Regull, va arribar una nova notificació, amb un multa de 1.000€ i un advertiment d’inhabilitació per l’alcalde si no se’n donava compliment. Es donava un dia de marge per a complir.
Regull comenta també què, com s’ha fet en altres ajuntaments per exemple a Sant Sadurní, es col·locarà també un cartell a la façana de l’Ajuntament per explicar la situació. Així doncs, a partir d’avui, al terra de l’Ajuntament hi onejaran les banderes catalana i espanyola.

Enquesta

Jo compro llibres…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
21:00
Llegir per sentir
Literatura infantil i juvenil, amb Josep Maria Soler

Penedès Televisió

19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Parlem d'hoquei
Tertúlia d'àmbit penedesenc, amb Xavi Gonzàlez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: