Dimarts, 25 d'abril de 2017
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La descontaminació dels terreny de DEMIMESA acabarà en sis mesos

La Generalitat preveu que la descontaminació completa dels terrenys de l’antiga fàbrica DEMIMESA, a Sant Llorenç d’Hortons, acabarà en sis mesos.

El Conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull ha visitat aquest matí els terrenys de l’antiga empresa de recuperació de bateries DEMIMESA, al terme municipal de Sant Llorenç d’Hortons. Allà, l’Agència de Residus de Catalunya està finançant l’actuació de descontaminació dels sòls a través dels fons del cànon de residus industrials i de fons propis amb una inversió total que ronda els 3 milions 700 mil euros.

La descontaminació, que va començar l’octubre del 2015, encara la seva fase final, que es preveu que acabi en un període de sis mesos. Aquesta darrera fase consistirà a recuperar el sòl contaminat, una actuació que tindrà un pressupost aproximat d’1,75 milions d’euros.

L’Agència de Residus de Catalunya obrirà en breu un concurs per contractar les actuacions de recuperació del sòl contaminat.

L’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Jordi Ferrer, ha volgut mostrar el seu agraïment per la celeritat amb la qual ha actuat l’Agència de Residus de Catalunya en un dels grans focus de sòl contaminat de la comunitat autònoma.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Sant Llorenç d’Hortons preveu l’ús industrial d’aquests terrenys i no es descarta que, en el futur, s’hi pugui destinar una part també a habitatge.

Comentaris

Enquesta

Els llibres que llegeixo a l'any per plaer són…

Programació

Ràdio Vilafranca

03:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general del país

Penedès Televisió

01:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
01:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
02:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Butlletí de notícies

Subscriu-t'hi: