Divendres, 22 de juny de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La descontaminació dels terreny de DEMIMESA acabarà en sis mesos

La Generalitat preveu que la descontaminació completa dels terrenys de l’antiga fàbrica DEMIMESA, a Sant Llorenç d’Hortons, acabarà en sis mesos.

El Conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull ha visitat aquest matí els terrenys de l’antiga empresa de recuperació de bateries DEMIMESA, al terme municipal de Sant Llorenç d’Hortons. Allà, l’Agència de Residus de Catalunya està finançant l’actuació de descontaminació dels sòls a través dels fons del cànon de residus industrials i de fons propis amb una inversió total que ronda els 3 milions 700 mil euros.

La descontaminació, que va començar l’octubre del 2015, encara la seva fase final, que es preveu que acabi en un període de sis mesos. Aquesta darrera fase consistirà a recuperar el sòl contaminat, una actuació que tindrà un pressupost aproximat d’1,75 milions d’euros.

L’Agència de Residus de Catalunya obrirà en breu un concurs per contractar les actuacions de recuperació del sòl contaminat.

L’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Jordi Ferrer, ha volgut mostrar el seu agraïment per la celeritat amb la qual ha actuat l’Agència de Residus de Catalunya en un dels grans focus de sòl contaminat de la comunitat autònoma.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Sant Llorenç d’Hortons preveu l’ús industrial d’aquests terrenys i no es descarta que, en el futur, s’hi pugui destinar una part també a habitatge.

Enquesta

Volem acollir refugiats…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

11:30
Retalls d'història
La batalla de l'Ordal, l'última defensa de Barcelona (1939)
11:45
Vilafranca opina
Postgrau interuniversitari Wine BS
12:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: