Dimecres, 25 d'abril de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La descontaminació dels terreny de DEMIMESA acabarà en sis mesos

La Generalitat preveu que la descontaminació completa dels terrenys de l’antiga fàbrica DEMIMESA, a Sant Llorenç d’Hortons, acabarà en sis mesos.

El Conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull ha visitat aquest matí els terrenys de l’antiga empresa de recuperació de bateries DEMIMESA, al terme municipal de Sant Llorenç d’Hortons. Allà, l’Agència de Residus de Catalunya està finançant l’actuació de descontaminació dels sòls a través dels fons del cànon de residus industrials i de fons propis amb una inversió total que ronda els 3 milions 700 mil euros.

La descontaminació, que va començar l’octubre del 2015, encara la seva fase final, que es preveu que acabi en un període de sis mesos. Aquesta darrera fase consistirà a recuperar el sòl contaminat, una actuació que tindrà un pressupost aproximat d’1,75 milions d’euros.

L’Agència de Residus de Catalunya obrirà en breu un concurs per contractar les actuacions de recuperació del sòl contaminat.

L’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Jordi Ferrer, ha volgut mostrar el seu agraïment per la celeritat amb la qual ha actuat l’Agència de Residus de Catalunya en un dels grans focus de sòl contaminat de la comunitat autònoma.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Sant Llorenç d’Hortons preveu l’ús industrial d’aquests terrenys i no es descarta que, en el futur, s’hi pugui destinar una part també a habitatge.

Enquesta

Jo compro llibres…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
21:00
Llegir per sentir
Literatura infantil i juvenil, amb Josep Maria Soler

Penedès Televisió

19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Parlem d'hoquei
Tertúlia d'àmbit penedesenc, amb Xavi Gonzàlez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: