Dijous, 25 d'abril de 2019
Ràdio Vilafranca

La Biblioteca Torras i Bages acull la presentació de Train Kids sobre refugiats centreamericans

L’acte va ser aquest dijous i estava organitzat per Amnistia Internacional Penedès i comptava amb la presència de Renata Calderón, politòloga mexicana i ex-col·laboradora de l’ACNUR a Mèxic.

La xerrada la completaven les intervencions de Montserrat Franquesa, traductora al català del llibre Train Kids; la Sílvia Gisbert, professora a l’IES Eugeni d’Ors i el Josep Faura d’Amnistia Internacional. El llibre, del periodista alemany Dirk Reinhardt, descriu la travessa de joves immigrants il·legals a Mèxic en trens de càrrega amb l’objectiu final d’arribar als Estats Units. Així a la xerrada es va parlar de la crua realitat que viuen demandants d’asil a Mèxic, uns immigrants joves i infants procedents dels països centreamericans on la violència expulsa als que s’enfronten als grups delictius, a Hondures, Guatemala i El Salvador. Els joves fugen cap a un futur millor als Estats Units a través de Mèxic, on arrisquen la vida ja que es troben amb màfies del tràfic de persones. En definitiva, els toca viure situacions molt dures i no tots arriben al seu destí.

En referència a les polítiques del nou govern als Estats Units amb Donald Trump al capdavant, Renata Calderón comentava que aquests immigrants ja porten convivint amb un mur des de fa molt de temps.

 

Calderón explicava què és el que falla perquè això passi i què s’hauria de canviar.

 

Tot i no voler ser negativa, Calderón pensa que acabar amb aquesta situació és complicat ja que en general, no només a Centreamerica també a Europa, les polítiques migratòries van enfocades a que la comunitat tingui por. Són polítiques repressives i persecutòries i això fa que el camí cap al canvi es vegi cada cop més llunyà.

 

 

Efemerides

24 d’abril
1918 – Primera batalla de tancs durant la 1a Guerra Mundial, a França
No hi ha efemèrides

Enquesta

Per Sant Jordi regalo…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada
21:00
Un dia de rock
Programa de rock

Penedès Televisió

20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Els esports
Futbol: Vilafranca - Europa
21:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: