Dimarts, 19 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La Biblioteca Torras i Bages acull la presentació de Train Kids sobre refugiats centreamericans

L’acte va ser aquest dijous i estava organitzat per Amnistia Internacional Penedès i comptava amb la presència de Renata Calderón, politòloga mexicana i ex-col·laboradora de l’ACNUR a Mèxic.

La xerrada la completaven les intervencions de Montserrat Franquesa, traductora al català del llibre Train Kids; la Sílvia Gisbert, professora a l’IES Eugeni d’Ors i el Josep Faura d’Amnistia Internacional. El llibre, del periodista alemany Dirk Reinhardt, descriu la travessa de joves immigrants il·legals a Mèxic en trens de càrrega amb l’objectiu final d’arribar als Estats Units. Així a la xerrada es va parlar de la crua realitat que viuen demandants d’asil a Mèxic, uns immigrants joves i infants procedents dels països centreamericans on la violència expulsa als que s’enfronten als grups delictius, a Hondures, Guatemala i El Salvador. Els joves fugen cap a un futur millor als Estats Units a través de Mèxic, on arrisquen la vida ja que es troben amb màfies del tràfic de persones. En definitiva, els toca viure situacions molt dures i no tots arriben al seu destí.

En referència a les polítiques del nou govern als Estats Units amb Donald Trump al capdavant, Renata Calderón comentava que aquests immigrants ja porten convivint amb un mur des de fa molt de temps.

 

Calderón explicava què és el que falla perquè això passi i què s’hauria de canviar.

 

Tot i no voler ser negativa, Calderón pensa que acabar amb aquesta situació és complicat ja que en general, no només a Centreamerica també a Europa, les polítiques migratòries van enfocades a que la comunitat tingui por. Són polítiques repressives i persecutòries i això fa que el camí cap al canvi es vegi cada cop més llunyà.

 

 

Enquesta

Convocar eleccions generals per l'abril em sembla...

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

10:30
El taller de l'artista
Ángel Camino - escultor i gravador
10:45
40 hectàrees
Introducció
11:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: