Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una Basílica de Santa Maria plena de gom a gom acomiada de forma emotiva a mossèn Jaume Berdoy

Des de les nou d’aquest matí de dijous ha quedat instal·lada la Capella ardent de mossèn Jaume Berdoy a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca, a la Capella del Santíssim.

Les exèquies, presidides pel Bisbe Agustí Cortés, han tingut lloc a les 11, a la mateixa Basílica de Santa Maria, de la qual n’era el rector. L’església era plena de gom a gom, plena de feligresos i de persones de Vilafranca que l’havien conegut en el transcurs dels 9 anys en els que el mossèn portava a la vila. Hi havia també una representació de l’Ajuntament de Vilafranca encapçalada per l’alcalde, Pere Regull. També ha vingut molta gent de fora de la ciutat, d’altres parròquies del Penedès o en les que havia estat capellà. Hi ha assistit uns 150 capellans, sis bisbes i el pare abat de Montserrat.

El bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, assenyala que era un home que es feia estimar.

Durant els 12 anys d’existència del bisbat mossèn Berdoy havia estat sempre el vicari general i el bisbe remarca que en les seves consultes per renovar el càrrec era sempre el més votat.

A la cerimònia el bisbe ha traslladat a la comunitat catòlica el missatge de resurrecció.

Les exèquies han tingut moments molt emotius, amb paraules de record. També s’ha pogut escoltar els cants del Grup de Cant Gregorià i de l’Agrupació Polifònica de Vilafranca.

El Cos de Portants del Sant Crist de Vilafranca ha acompanyat el fèretre pel passadís central de la basílica, sortint per les escales de l’entrada principal de l’església. A la plaça Jaume I, envoltat de bisbes i capellans, uns pilars de les colles dels Castellers i dels Xicots de Vilafranca l’han acomiadat.

Després del funeral, mossèn Jaume Berdoy ha estat enterrat a Sitges.

 

 

Comentaris

  1. Mariana Perez

    Ha estat una gran pèdua aqui tothom se’l estimava perquè era una persona excel·lent, amable amb tothom i un Tra ballador incansable en totes les tasques pastorals que tenia al seu càrreg
    No l’oblidar mai sempre el tindrem present. Vilafranca avui ha des mostrat que se’l estimava molt
    Descansi en pau i de ben segur que ell, ja prega per nosaltres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: