Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Antics membres de l’Espinguet també han participat al concert dels 50 anys del SCIC

Aquest diumenge el teatre del Conservatori de Manresa se celebrava el primer dels esdeveniments que enguany commemoraran la creació, ara fa 50 anys, del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya.

La coral infantil l’Espinguet de Vilafranca va ser una de les 7 entitats fundadores, i junt amb representants de les altres sis entitats aquest diumenge van protagonitzar un espectaculars concert commemoratiu. Un acte que es va poder veure en directe per Penedès TV a través de La Xarxa i que estava presentat pel periodista Antoni Bassas i dirigit per Joan Font, de Comediants.

El concert va començar amb una representació d’excantaires i directors, de l’època inicial que es van constituir com a coral, expressament per a l’ocasió i entre els que figuraven a primera fila els vilafranquins, Montse Cervera, Jaume Rafecas, Quim Mach i Josep Badell.

Dirigits per Miquel Saladrigues van cantar un parell de cançons. Desprès es va escenificar el relleu amb les noves generacions amb l’entrada de cantaires actuals de les corals infantils. Junts van interpretar Els 3 tambors, sota la direcció de Maria Teresa Giménez.  Amb el títol ‘Qui canta, recanta’, el concert era, doncs, especialment emotiu perquè coincidien sobre l’escenari les generacions més gran i més jove de les corals fundadores. Es tractava de les coras L’Espinguet, de Vilafranca, L’Esquellerinc, L’Esquitx, L’Espurna i El Virolet, de Barcelona, el Cor Cabirol de Vic, i la Coral Infantil de l’Orfeó Lleidatà, de Lleida. El Secretariat de Corals Infantils de Catalunya s’ha proposat celebrar una sèrie d’actes per tot el país, que culminaran el 21 de maig amb un concert multitudinari al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: