Dilluns, 25 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santi Vidal desborda el Vinseum en la conferència sobre el procés des de fora de Catalunya

La territorial de Vilafranca de l’Assemblea Nacional Catalana iniciava aquest divendres passat un cicle sobre “Com es veu el procés cap a la independència des de fora de Catalunya?”

I ho feia convidant al senador, professor de dret i exjutge magistrat de l’Audiència Provincial, Santiago Vidal. Vidal veïna a parlar del procés vist des del Senat, però també, i sobre tot, va parlar de la viabilitat del procés i de com es presenten els propers mesos. Respecte a Madrid va explicar que “de la mateixa manera que a Catalunya hi ha qui dubta si ens deixaran assolir la independència, a Madrid n’hi ha molts que es pregunten si podran aturar el procés, o si ja ha iniciat un punt de no retorn”. També hi ha dubtes sobre si el millor per aturar-lo ha estat la judicialització. D’altra banda Santi Vidal va assegurar que el full de ruta marcat per la Generalitat és perfectament viable i realitzable, tot i que no està exempt de dificultats. L’exjutge va avançar que en aquests moments les tres lleis bàsiques per la nova república ja estan enllestides.  Per això el senador d’ERC assenyala que cal tenir les estructures d’estat preparades per que en els propers sis o set mesos el president de la Generalitat convoqui el referèndum.L’auditori del Vinseum va quedar petit. Hi havia molta gent que va quedar a fora i a la qual Santi Vidal es va adreçar per demanar-los disculpes i per dir-los que tornarà el mes d’abril a Vilafranca.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: