Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’assaig general ho ha deixat tot a punt per gaudir de l’OCP i la Polifònica aquest diumenge

Aquest diumenge a les 7 de la tarda continua la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca amb L’Orquestra de Cambra del Penedès convida la Polifònica + La Júpiter de Mozart.

Aquest dijous a la nit l’orquestra i la coral tenien l’assaig general al mateix auditori. Un assaig que va permetre ajuntar les dues agrupacions per primer cop, després del treball previ, i que va mostrar la qualitat musical que oferirà el concert del diumenge.

Tot i que la Polifònica i el Cor Madrigal ja van actuar conjuntament amb l’OPC amb el Glòria de Vivaldi, ara fa dos anys, es pot dir que en realitat aquesta serà la primera producció conjunta entre les dues formacions musicals.

A la primera part del concert la Polifònica interpretarà junt amb l’OCP la Missa en Do Major, 167 composada per Mozart l’any 1773, una missa que destaca dins la producció sacra del geni de Salzburg per dos trets característics que la converteixen en una autèntica raresa. D’una banda l’absència de solistes vocals i d’altra banda per la peculiar instrumentació, que omet les violes de la secció de cordes.

Així, doncs, aquest diumenge l’Orquestra de Cambra del Penedès i la Polifònica de Vilafranca uneixen forces en aquest concert per interpretar aquesta curiosa peça coral.

La segona part del concert estarà protagonitzada per l’OCP amb la Simfonia Júpiter de Mozart, que comparteix amb la Missa la tonalitat de Do Major, és un dels grans monuments simfònics de tota la història de la música occidental. Concebuda durant l’estiu de 1788 en un període de frenesí creatiu és probablement la cima simfònica de Mozart.

Aquest dissabte, a partir de les 10 del matí a l’Auditori Municipal s’ofereix un assaig obert i a les set de la tarda, a l’Agrícol, una audició comentada a càrrec de David Hernàndez, director de la Polifònica de Vilafranca, dins del cicle “A l’Agrícol parlem de música”.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: