Diumenge, 17 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Art-Mirall confronta Ramon de Penyafort i Ramon Llull en una exposició

La capella de Sant Joan acull des del dissabte la instal·lació ‘Ramon de Penyafort i Ramon Llull. Lògiques naturals: la il·luminació aplicada a la vida”.

Es tracta d’una intervenció artística promoguda per l’Associació Art-Mirall, una entitat que es va presentar en societat l’any passat, també en el marc de les Festes de Sant Raimon i la mateixa capella,  amb una mostra que es deia “Raimon de Penyafort – terra vermellenca’.

En aquesta ocasió s’ha fet diverses intervencions simbòliques d’elements de la natura, o relacionades amb la lògica, centrades en el pensament dels dos personatges cabdals de la cultura catalana i que van ser coetanis, al segle XIII. Dues personalitats que es van conèixer.

La mostra ofereix una instal·lació de terra-vermellenca amb Lògiques Naturals. Amb obres de Vicky Benítez, Silvia Arniches, Juan Carlos Beneyto i el Taller Trilítico.

En un espai central s’hi pot veure l’arbre de la ciència en el que es basava el pensament de Ramon Llull. Un arbre , també representat per diferents elements naturals que hi ha a l’exposició. També es poden observar pintures amb figures geomètriques que es van desconstruint i que fan al·legoria de lògica. Natura i lògica que es troben en el fonament del debat filosòfic entre Llull i Sant Ramon de Penyafort.

També hi ha una intervenció que juga amb el sentit i les lletres de la paraula Ramon.

La mostra, que es podrà veure a la Capella de Sant Joan fins el 22 de gener,  estarà acompanyada també per un cicle d’experimentació Sonoro i Visual, amb intervencions de diversos artistes com Juan Manuel Castrillo,  Alex Ibañez, Jorge Cañas, Primo Gabiano, Liton Plot, o Mariana Hristova, entre d’altres.

També relacionada amb l’exposició el proper 18 de gener hi haurà una taula rodona a la biblioteca Torras i Bages per parlar Ramon de Penyafort i Ramon Llull amb la intervenció del filòleg Joan Solé Bordes, el musicòleg

Joan Cuscó, l’expert en literatura medieval, Albert Soler, i el globalista Salvador Guasch. Una taula rodona que estarà moderada per la directora de la biblioteca, Núria del Campo.

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
17:00
Mites de la cançó
Bob Dylan en català

Penedès Televisió

12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes
14:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: