Dijous, 19 de Setembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els 66 anys de la campana protagonitzen el recordatori de l’aplec de Sant Pau

Aquest diumenge s’ha tornat a celebrar el tradicional Aplec de Sant Pau. El bon temps, després d’una setmana de fred i pluja, va acompanyar la celebració, que va reunir una bona colla de persones.

Entre les activitats de l’aplec destacaven l’eucaristia, amb música en directe, que es va celebrar davant l’ermita i la interpretació de la sardana ‘Bell Penedès’, a càrrec de la coral Ressò de l’Arboç. La participació, ja tradicional, de l’Esbart Rocasagna de Gelida amb les seves danses també va ser un dels plats forts de la jornada.

L’administrador de Sant Pau i coordinador de l’Aplec Joan Anton Sadurní explicava que estaven satisfets del desenvolupament de les activitats tot i que hi havia una mica menys de gent, probablement per la coincidència amb la cursa 10K.

L’aplec va dedicar el seu recordatori als 66 anys de la campana gran, que procedeix de l’antiga capella de Sant Magí que hi havia al carrer de Santa Clara. Sadurní explica que al poema ‘Si hi hagués una campana…’, el poeta Antoni Massanell anhelava una campana a l’ermita de Sant Pau.

La regidora Txell Montserrat també va assistir a l’aplec. Montserrat destacava la riquesa cultural i d’activitats relacionades amb la tradició que hi ha a Vilafranca.

Al recordatori de l’aplec de Sant Pau, a banda dels 66 anys de la campana, es recordaven els 80 anys de la guerra civil a través de la divulgació del poema de Carles Pi i Sunyer ‘Diàleg de les Verges Negres de Polònia i Catalunya’, del 1939.

Programació

Ràdio Vilafranca

13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada
14:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

13:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
13:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs
14:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: