Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC celebra una jornada per fer balanç dels seus 500 dies a l’Ajuntament

Una nova biblioteca, l’hospital com a residència per a gent gran i el centre cívic de l’Espirall continuen sent prioritats per Vilafranca en Comú

Aquest dissabte es va celebrar a l’Escorxador el Debat Participatiu que va convocar el grup municipal de Vilafranca en Comú per fer balanç dels primers 500 dies dins de l’Ajuntament i per plantejar els reptes de futur. Tot i que des de mitjans del 2014 s’inicià el procés de confluència al voltant primer de Guanyem Vilafranca, per passar tot seguit a configurar el projecte de Vilafranca en Comú, un punt d’inflexió el van suposar les eleccions municipals del maig del 2015 i l’assoliment de dues regidories. Aquest fet ha comportat que els darrers mesos l’activitat social i política de Vilafranca en Comú hagi pivotat en gran part al voltant de les tasques d’aquesta política municipal.  Internament s’ha estructurat el treball en quatre blocs, un de Territori i urbanisme, un segon de Drets socials i de les persones, un altre dedicat als Serveis Socials i finalment un quart bloc sobre Desenvolupament.

Vilafranca en Comú apunta que han passat els primers cinc-cents dies treballant per unes polítiques públiques locals d’una manera diferent , prioritzant les línies socials i alternatives.

El balanç per part del regidor portaveu del grup municipal, Ramon Arnabat, és agredolç, perquè s’ha assolit alguns reptes però considera que el govern és, en alguns aspectes un mur infranquejable.

Arnabat assenyala també quins són els reptes pels quals cal continuar treballant en el futur més immediat, que passen d’una banda per mantenir i ampliar les polítiques socials i per altra banda per continuar defensant algunes inversions que per al seu grup municipal són prioritàries, com pot ser el cas de la nova biblioteca, convertir l’antic hospital en un centre per a gent gran i el centre cívic de l’Espirall.

Des de Vilafranca en Comú es continuarà treballant per la defensa dels interessos d’àmplies majories de la població , donant veu pública  als sectors que habitualment no la tenen i fomentant la participació i la presa de decisions de forma compartida.  De les conclusions de la jornada d’aquest dissabte a l’Escorxador en sortirà el disseny d’ unes línies de treball per a un futur a curt i mitjà termini.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: