Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP convoca una marxa amb la voluntat d’implicar la societat “per la dignitat de la pagesia”

El sindicat convoca una mobilització general del 26 al 28 de gener del 2017 en defensa de “la dignitat del camp català i pel reconeixement social de l’activitat agrària”.

Culminarà amb una marxa de tractors provinents de tot Catalunya que arribaran a Barcelona el dissabte 28 de gener.

El lema de la mobilització és “Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia” i apel·la a la coresponsabilitat de la societat en general per preservar una professió que assegura la provisió d’aliments, la conservació dels recursos naturals i el manteniment del paisatge agrari i rural.

En aquest marc, les reivindicacions dels pagesos són moltes: que les institucions respectin el mandat de les eleccions sindicals, que es respectin també les prioritats del Programa de Desenvolupament Rural pactat amb la Generalitat, que es posi en marxa un paquet legislatiu que garanteixi la justícia i l’equitat en el comerç i distribució dels productes alimentaris, que es gestioni la fauna salvatge que malmet els conreus o que es garanteixi la convivència entre la població i les activitats agrícoles i ramaderes.

De tots aquests punts, un dels que més preocupa és el relleu generacional dins la professió. Per això, Unió de Pagesos demana a la Generalitat que compleixi amb els acords adquirits dins del Programa de Desenvolupament Rural sobretot en la primera instal·lació de joves.

A la nostra comarca, el sindicat posa l’accent en la manca de compromís a l’hora de rebre els ajuts a la producció integrada i la producció ecològica.

Un altre problema greu que hi ha a l’Alt Penedès és la proliferació de senglars, que fan malbé els conreus.

El sindicat fa una crida a la pagesia, a la gent del món rural i a la ciutadania per participar a la que serà la primera marxa pagesa a Barcelona.

La marxa de tractors sortirà el 26 de gener de les comarques del Pirineu, les de Lleida, Catalunya Central, Girona, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Àrea Metropolitana cap a la capital.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: