Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera edició dels Tastets al Mercat ha sorprès a propis i extranys

Aquest dissabte es va iniciar a Vilafranca la campanya Tastets al Mercat que vol posar en valor tot el que aporta el tradicional mercat setmanal dels dissabtes, i alhora, sumar-li nous atractius.

Així, el primer dissabte de cada mes, de 9 del matí   dues del migdia, a la plaça de Santa Maria s’hi col·loquen food trucks, una parada de cervesa artesana i una parada de vins DO Penedès.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, remarca que l’objectiu és promocionar els productes de la terra i de proximitat i que cada mes hi haurà rotació entre els productors.

El Mercat dels dissabtes de Vilafranca ja suposa per si sol un esdeveniment setmanal de gran rellevància. El mercat rep més de 20.000 visitants cada setmana i és un dels mercats més antics de Catalunya, amb gairebé  1.000 anys d’antiguitat.

El mercat destaca també per la important presència de productors  agroalimentaris del Penedès. Des de l’Ajuntament de Vilafranca, en els darrers anys, s’ha treballat per potenciar els productors de la terra mitjançant diferents campanyes d’identificació d’aquestes parades, així com també les de planter.

Pels Tastets al Mercat s’ha escollit un espai singular i destacat, com és la plaça de Santa Maria.

El disseny de la campanya Tastets al Mercat destaca les caixes de cartró com a element principal, per tal d’integrar la campanya en el mercat. En aquestes caixes s’hi posarà producte de temporada, comptant amb la col·laboració dels productors locals.

La campanya començava aquest dissabte i tindrà una periodicitat mensual, cada primer dissabte de mes.

A més, entre les 12 i dus hi ha una actuació musical en directe. La primera actuació anava a càrrec de Marcel Casellas Trio, amb Marcel Casellas al contrabaix, acompanyat de Toni Rocosa, al clarinet i  Alfons Rojo a la guitarra.

Partint del llegat de la nostra música tradicional i mediterrània, Marcel Casellas Trio explora la improvisació i la recreació de la cançó tradicional, en aquest cas amb un marcat caràcter nadalenc, i els gèneres de ball més genuïns dels Països Catalans.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: