Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aitor Etxelueze protagonitza el pregó dels Falcons

Un pregó amb predomini de la música tradicional ha encetat els actes del 57è aniversari dels Falcons.

Com cada any per aquestes dates els Falcons de Vilafranca estan de celebració d’aniversari i com sempre ho fan amb un seguit d’actes oberts a la ciutadania. El tret de sortida oficial és el tradicional pregó que aquest any es va celebrar dissabte passat al teatre Cal Bolet de Vilafranca i que va estar protagonitzat pel músic, Aitor Etxeluze, membre del l’Alkartasuna Dantza Taldea, un grup de ball tradicional del País  Basc.

Com el mateix Aitor va explicar, l’entitat que ell representa va establir lligams d’amistat amb els Falcons a finals dels anys vuitanta del segle passat. A nivell personal ell va venir per primer cop per Festa Major de Vilafranca el 1989 i a partir d’aquí va estar uns anys seguits sense faltar-hi.

A mesura que anava avançant en el pregó anava ensenyant alguns objectes que mostraven la relació d’amistat establerta entre el grup Alkartasuna i els Falcons.

Desprès va voler oferir un obsequi musical, i ho va fer amb la versió de música tradicional de la Festa Major, interpretada pel seu grup a través d’un vídeo.

També va dir que amb el pas dels anys la relació es va anar refredant i que no va ser fins el 2014, amb motiu dels actes del 50è aniversari de l’Alkartasuna Dantza Taldea, que els Falcons van tornar a refer aquesta relació.

Finalment l’Aitor Etxeluze va tocar també en directe el seu acordió, per acompanyar amb una versió de l’Estaca de Lluís Llach, unes fotografies antigues de la seva època d’amistat amb els Falcons.

En acabar el pregó el president de la colla dels Falcons va obsequiar l’Aitor Etxeluze amb un nino que representa un acordionista. Com és habitual després del pregó els Falcons van projectar a la pantalla gegant imatges de les actuacions i sortides de la colla del darrer any

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: