Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La tecnologia drone ha arribat a les vinyes del Penedès

Aquest dijous l’empresa Emms ha organitzat un acte de presentació de diverses novetats tecnològiques aplicades a la vinya i ho ha fet mitjançant una petita fira d’exposició en el Celler Albet i Noya

Es tractava d’una triple presentació . en primer lloc la de tractors en suspensió, adequats per territoris com per exemple els de la zona de l’Ordal.

Però el que més ha cridat l’atenció ha estat la tecnologia Topcon per a la conducció autònoma del tractor,  que també pot ajudar a la cartografia o el control per l’estalvi de costos a la vinya.

Així la tecnologia drone també ha arribat al sector de l’agricultura. El drone fa un anàlisi cartogràfic de la vinya que s’envia al sistema informàtic del tractor. A partir d’aquesta informació, el tractor crea el seu propi mapa i és capaç de recórrer les diverses passades de la vinya sense necessitat de ser conduit. El marge de desviació és mínim i no sobrepassa els 2 centímetres.

Aquesta tecnologia permet millorar la productivitat de les feines del camp.

A més permet l’estalvi de combustible i de productes fitosanitaris ja que el sistema atura el llançament del producte fitosanitari quan el tractor surt de la passada de la vinya. Al detectar vegetació, en torna a ruixar. Aquest mètode també és molt positiu per a la reducció de l’impacte dels treballs agrícoles al medi ambient.

 

 

Comentaris

  1. Nacho Galán

    Buenas tardes,

    ¿Tenéis una versión de esta noticia en castellano?
    Es para compartirla en nuestras redes sociales

    Gracias,

    Nacho.
    Topcon Positioning Spain

    1. Josep Mª Soler

      La sentimos, pero nuestro público potencial es de la zona del Penedès y no redactamos las notícias en castellano.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: