Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

RTV Vilafraca han ofert més de 12 hores de directe del concurs acostant moltes emocions

Amb un equip capitanejat per el cronista casteller Pep Ribes Ràdio Vilafranca i Penedès TV han ofert íntegrament i en directe les dues edicions del concurs de castells de Tarragona.

12 hores en el transcurs de les quals s’han viscut moments molt emotius i especials, dels quals n’hem fet una breu tria.

El diumenge Pep Ribes estava acompanyat amb el periodista Josep Torreño en els comentaris i comptava per les entrevistes a peu de plaça amb Ernest Gili i Arnau Martínez.

Un dels primers grans moments es va viure amb l’entrada a plaça del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, moment en el que una colla de grallers va tocar l’himne dels Segadors.

Just finalitzar l’himne es van alçar nombroses estelades amb crits d’independència.

La jornada va ser llarga i carregada d’emocions, però el moment culminat va ser el de l’intent del 3 de 9 sense folre de la Vella de Valls, casell que podia decidir el concurs i que observaven amb molta atenció el cap de colla dels Verds, Toni Bach, al costat del Sergi Via. Va ser el moment en el que van aflorar les emocions.

Els de Vilafranca van aplaudir a la Vella, i tota la plaça també va ovacionar la colla de Valls. Semblava que haguessin guanyat el concurs. En canvi els guanyadors del concurs es van endur xiulets de la plaça, tot i que en aquesta ocasió van ser molt més curts i discrets que en d’altres edicions i a més van ser aturats per el cap de colla de la Vella, Manel Urbano.

Al final es va produir el somni de Vilafranca, que era guanyar les dues edicions, de dissabte i diumenge. L’alcalde de Vilafranca parlava de paradís.

Les emocions també es van viure intensament el dissabte. En aquest cas Pep Ribes estava acompanyat per el cap de colla dels Castellers de la Vila de Gràcia, Raimon Garriga i l’excap de colla dels Castellers de Sants, Marc Febre. A peu de plaça hi havia Josep Torreño i Ernest Gili.

El primer cop d’efecte de la tarda va ser l’imponent 3 de 9f de la colla xinesa que va sorprendre a tothom, fins i tot als membres de la colla Vella que els acompanyaven.

Desprès van venir les emocions de la lluita castellera amb els Xicots. I finalment la victòria pels de la camisa vermella.

El pare de l’Aina Mallol, tarragoní d’origen, acomopanyava als Xiquest del Serrallo, però es va posar la samarreta dels Xicots per felicitar a la seva filla. ( 05h20’56’’)

I el moment més esperat per la colla de la camisa vermella va arribar amb l’anunci per la megafonia de la classificació final del dissabte.

Desprès va ser el moment de recollir el premi amb la canalla com a protagonista festejant el moment.

L’Aina Mallol va alçar un premi lluitat i esperat durant més de 5 anys.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: