Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per la Vegueria espera que al desembre s’aprovi la modificació de la llei

Després de les compareixences de dilluns, des de la Plataforma esperen que malgrat les esmenes parcials que es presentin la tramitació segueixi el seu curs i s’aprovi sense cap vot en contra.

Aquest dilluns el Parlament ha acollit les compareixences en ponència a la Comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, amb relació a la proposició de llei d’adaptació de la Llei de Vegueria a la nova comarca del Moianès i a la creació de la vegueria del Penedès.
Van comparèixer representants del món econòmic, experts en territori i urbanisme, de la cultura i el món associatiu; mentre que els representants polítics del territori ho faran per escrit. El president de la Plataforma Vegueria Penedès, Fèlix Simon valorava aquestes compareixences pel seu to positiu i les aportacions de futur que es van fer.
Pel que fa a les intervencions dels representants del grups al Parlament, hi ha hagut bona sintonia, especialment, i com és obvi, en les dels que donen suport a la proposició de llei (JxSí, CUP, PSC, CSQP);han mostrat la seva complicitat amb els compareixents i les qüestions han anat en la línia per exemple del finançament de la vegueria o la capitalitat: en el primer cas s’optava per la redistribució de recursos de manera que la nova vegueria no ha d’incrementar costos, i en el segon s’ha insistit en el plantejament de repartir els serveis de la Generalitat equitativament entre les quatre capitals comarcals.
Els grups que no donen suport (C’s i PP) han centrat més les seves crítiques en el model de vegueries o en el contingut de la llei que no pas en el fet que el Penedès sigui una nova vegueria.
Simon explica que en el període d’al·legacions que s’ha d’obrir els grups de PSC, C’s i PP en presentaran de parcials, que no haurien de fer perillar l’aprovació definitiva de la modificació per incloure la vegueria Penedès.
Si es manté el ritme de la tramitació i no hi ha ensurts d’última hora, aquesta llei podria estar aprovada en el ple del desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: