Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots assoleixen el rècord de castells bàsics de 8

Aquest cap de setmana ha suposat la superació de diversos registres per als Xicots de Vilafranca.

D’una banda, han batut el rècord de 43 castells de 8 bàsics en una sola temporada, que fins ara mantenien els Minyons de Terrassa des de l’any 2004. De l’altra, han superat una fita pròpia, la de castells de 8 descarregats, amb un total de 51. Els castells de 8 completats enguany ja han superat el total de la temporada passada, quan encara queda un mes per acabar la vigent.

Aquestes dades s’han donat després de les dues jornades castelleres d’aquest cap de setmana, dissabte a la tarda a la diada de Santa Tecla de Sitges, i diumenge al migdia a la de Sant Miquel, a Lleida. L’objectiu principal del cap de setmana era portar a plaça una torre de 8 amb folre més abans d’anar al Concurs de Tarragona, que tindrà lloc dissabte que ve. La sisena torre folrada de la temporada es va veure a Sitges, una construcció que va demanar força treball del folre, però que es va descarregar sense dificultats. Un 3 de 8 sòlid i un 4 de 8 lleuger i solvent van arrodonir l’actuació dels Xicots a la vila garrafenca, tot acabant amb un vano de 5.

A la festa major de Lleida, la colla vermella va obrir plaça una vegada més amb el 3 de 8, el 23è d’enguany, fet que indica la consolidació d’aquesta estructura, que l’1 d’octubre afegirà un pis folrat. Els vilafranquins van descarregar a continuació el 4 de 8 i la torre de 7, amb pilar de 5 a la ronda final, per concloure l’intens cap de setmana previ al Concurs.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: