Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte +música arrenca amb una gran motivació per part dels alumnes

Les escoles Pau Boada, Mas i Perera i Baltà i Elias participen en aquesta experiència, que comença amb la voluntat que es pugui estendre a més centres de la vila.

Tres escoles de Vilafranca han engegat aquest curs el +música, un projecte impulsat des de l’Ajuntament per oferir un espai on portar a la pràctica l’aprenentatge d’un instrument musical en l’horari lectiu. Les escoles Pau Boada, Mas i Perera i Baltà i Elias participen en aquesta experiència, que comença amb la voluntat que es pugui estendre a més centres de la vila. Cada escola ha treballat el +música com a projecte de centre per tal d’adaptar-lo a les seves necessitats. A l’escola Baltà Elias, han escollit el trombó, la trompeta i el saxo amb la idea d’arribar a final de curs amb un petit repertori que puguin interpretar en formació de fanfàrria. Professors especialistes de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet són els encarregats d’anar un cop per setmana a les escoles per ensenyar els nens a tocar els instruments.

A banda de fer accessible l’aprenentatge d’un instrument a tots els nens per igual, la canalla aprèn valors com el treball en equip, l’esforç i el respecte pel material. L’escola Baltà Elias està desenvolupant el projecte amb els alumnes de tercer de primària.

El director del centre, Paton Felices, explica que, tot i portar només unes poques sessions, els alumnes estan molt motivats per l’experiència. Felices també destaca la col·laboració entre les escoles participants i l’Escola Municipal de Música, que estén amb aquesta iniciativa “una branca social” per dur l’aprenentatge musical a tothom.

El suport de l’Ajuntament al +música es concreta en els professors especialistes per als centres i un banc d’instruments que els alumnes comparteixen. Aquest suport durarà dos anys, passats els quals cada escola haurà d’assumir el cost i la implementació del programa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: