Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xicots i Castellers de Vilafranca han ofert una digna Diada de Sant Ramon

Enguany s’ha modificat la normativa de la diada castellera de Sant Ramon, en el tercer dia de Festa Major a Vilafranca.

Era una diada sense ordre ni descans, amb l’únic compromís d’acabar a les quatre de la tarda com a molt tard.

Els primers en obrir plaça han estat els Xicots de Vilafranca que han començat amb la marca de la casa de la colla aquesta temporada, el 3 de 8 que , tot i estar una mica tancat, l’han defensat molt bé i han descarregat sense problemes. És el dinovè 3 de 8 que descarreguen enguany.

Els Castellers de Vilafranca han fet a la primera ronda el 3 de 9 amb folre, és a dir que malgrat portar quatre jornades consecutives de màxims, han mantingut l’objectiu de fer castell de nou pisos per Sant Ramon. El castell ha pujat tancat a sisens però l’han descarregat sense més complicacions.

A la segona ronda els Xicots han anat per feina i han afrontat el 4 de 8.

L’han tirat a la primera. Ha pujat bé i l’han carregat amb relativa facilitat. Un castell tranquil que han descarregat. També el dinovè de l’any.

A segona ronda els Verds han anat pel 4 de 8 amb l’agulla, el quart que han portat a plaça aquesta temporada. Amb una rengla una mica tancada i un enxaneta molt petitó, l’han treballat i amb molt ofici l’han pogut descarregar.

Amb mitja hora s’han completat dues rondes de castells.

La tercera ronda ha començat ràpidament. Els Xicots han fet el 5 de 7 que també han descarregat amb molt d’ofici, a l’espera de la ronda de pilars.

Els Castellers de Vilafranca han portat a la tercera ronda un castell folrat. La Torre de 8. La torre ha pujat molt bé. Parada. I l’han descarregat per setena ocasió aquesta temporada.

A tres quarts de quatre ja només quedaven els pilars per tancar la diada.

En aquest cas els Xicots han recordat que l’any passat, tal dia com avui, van descarregar per primera vegada a la seva història el pilar de sis, i l’han tornat a portar a plaça.

S’ha fet el silenci a plaça. El pilar ha pujat bé fins arribar al moment delicat, quan l’enxaneta havia de superar el dos, i ha caigut.

Els Verds han completat la diada amb un pilar de 5 a plaça, i dos pilars de 5 que han portat cap el balcó de l’Ajuntament. Mentre els Xicots feien també dos pilans de 4 de comiat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: