Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gall del Penedès i Gamba de Vilanova a vuit restaurants vilafranquins

La iniciativa gastronòmica Plat de festa major reivindica la qualitat del gall del Penedès i la gamba de Vilanova a restaurants vilafranquins.

Els vuit restaurants que formen part del col·lectiu Vilafranca ve de gust ofereixen des d’aquesta setmana i fins l’11 de setembre els plats que han ideat dins de la iniciativa gastronòmica Plat de festa major. La campanya vol reivindicar i promocionar dos productes autòctons de gran qualitat, el gall del Penedès i la gamba de Vilanova, maridar-los i oferir-los a les cartes dels restaurants.

Els restaurants del Vilafranca ve de gust agafen el relleu durant aquests dies previs i de festa major als restaurants del col·lectiu Menja’t  Vilanova, que van estar oferint a les seves cartes aquest maridatge entre mitjans de juliol i principis d’agost, coincidint amb les dates de la seva festa. La iniciativa reuneix una vintena de restaurants en total i la idea és que tingui continuïtat.

Per als restaurants vilafranquins que participen al projecte, la campanya és una bona manera de posar el Gall del Penedès a l’alçada de la gamba de Vilanova, que ja és un producte molt reconegut arreu.

Pel que fa a les receptes que ofereixen els restaurants, són diverses, i, en  molts casos, agafen referències de les tradicionals receptes de mar i muntanya que es fan a Catalunya. Els cuiners expliquen que estan tractant dos productes exquisits i que es fàcil combinar-los.

Els restaurants de Vilafranca que estan oferint els plats de gall i gamba són Cal Ton, Can Bellés, Casa Joan, el restaurant del Casino, El Cigró d’Or, El Gat Blau, En Rima (de Cava Hotel Mas Tinell) i El racó de la calma.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: