Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La colla del Ball de Bastoners de Vilafranca edita un audiovisual sobre el rècord de pavanes

L’actual colla del Ball de Bastoners, “La Desena”, està a punt de viure la seva darrera Festa Major.

Com és costum en aquest ball el relleu es farà en grup. Per aquest motiu l’any passat van anunciar l’objectiu de batre el rècord de pavanes que tenia l’anterior colla. Es tracta d’una tradició del ball, en la que cada dos anys i tot just desprès de tres dies intensos de Festa Major, la nit del 31 d’agost, acabada l’entrada del Sant a casa de l’administrador, els bastoners es desplacen a la plaça Constitució i fan el ball de la pavana de forma consecutiva, sense parar, tantes vegades com poden.

L’any passat van assolir les 369 pavanes consecutives, desprès d’un esforç inhumà i d’hores de ballar sense parar, superant les 303 pavanes de l’anterior colla.

Per recollir les vivències d’aquell moment i contextualitzar en general al ball de Bastoners de Vilafranca, un dels seus membres, el Pere Bolet, n’ha fet un audiovisual.

El vídeo comença amb l’inici del rècord, mostra tot seguit com és el ball a través dels assaig de tot l’estiu, i acaba tornant a mostrar els darrers instants del rècord de l’any passat i la celebració d’haver-lo assolit.

La feina de la colla ja està feta en aquest sentit. Ara estan preparats per ballar per vuitè i darrer any els tres dies de la festa i deixar el pavelló ben alt per la propera colla.

L’audiovisual s’ha presentat públicament aquest dimecres a la sala d’actes de l’Escorxador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: