Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots celebren dissabte la II Fira del bestiar d’època El Firal i la Birrafranca

Enguany, la Fira del bestiar se celebrarà de 10 del matí a 2 del migdia i la fira de cervesa artesana, Birrafranca, començarà a les 5 de la tarda.

Amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica de la plaça del Firal o dels Porcs, que antigament havia estat un espai de compra-venda de bestiar, els Xicots de Vilafranca tornen a reproduir el mercat de bestiar de principis del segle XX. Aquest dissabte, bàsicament seran equins i conills a causa de les dificultats de permisos i d’espai per dur altres animals.

En aquesta segona edició hi haurà una vintena d’animals, com explica Jordi Moreno.

La mostra de bestiar s’acompanya de petits esquetxos teatrals a peu de plaça i dalt de l’escenari que reprodueixen escenes de la fira dels anys 20.

Enguany incorporen nous esquetxos, com el de dos personatges que presentaran la fira.

També hi haurà una actuació castellera a l’antiga, parades d’oficis antics amb la incorporació d’un ferrer i una mostra gastronòmica a càrrec de la cooperativa de La Cuina del Comú, al llarg de tot el dia.

La fira acabarà amb un dinar de pagès per a un centenar de persones com explica Carles Tell d’Ecoxarxa Penedès, coorganitzadors del Birrafranca.

Al Birrafranca hi participen 7 cervesers, dels quals n’hi ha un de nou respecte l’any passat, i a més es podrà tastar cava artesanal de saüc.

A partir de les 8 del vespre, tindran lloc tres concerts a càrrec de la cantautora Sílvia Tomàs, els Autoplai i el pop elèctric d’Exótico Pop.

Els Xicots continuen també la tasca d’investigació i de recuperació de fonts orals i escrites sobre la fira de bestiar i la plaça dels Porcs i no descarten estendre aquesta tasca a altres indrets de Vilafranca.

 

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: