Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Montse Germán i Ferran Pisà han portat els versos més místics de Llull a Vilafranca

Llull es va fer present dissabte, al claustre de Sant Francesc de Vilafranca, a través de les paraules de l’actriu Montse Germán, acompanyada per la guitarra del músic mallorquí Ferran Pisà.

El recital forma part de les activitats del cicle Paraules al Claustre i + que commemora els 700 anys de la mort de Ramon Llull, juntament amb els 400 anys de la mort de William Shakespeare.

Germán i Pisà van oferir el recital El verger de l’Amat que consisteix en una selecció d’una cinquantena de versicles del Llibre d’Amic e Amat reordenats per tal d’explicar les vivències, experiències i camins emocionals de l’Amic.

El duet ha optat per ser el més fidel possible als textos de Ramon Llull i respectar el català del segle XIII i sorprenentment no només s’entén a la perfecció, sinó que el públic marxa amb ganes de llegir Llull.Considerat l’obra cabdal de la poesia mística en català, el Llibre d’Amic e Amat va ser escrit com una obra d’iniciació a la vida contemplativa. El volum presenta els diàlegs entre l’Amic o l’home i l’Amat o Déu, la relació de l’Amic amb la resta de la gent, la presència de l’ocell com a missatger i intenta respondre a la pregunta què és l’amor.

Aquests versos tan místics sonaven així, dissabte al claustre de sant Francesc…..

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: