Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès, seguit el curs de l’Anoia, participa en el projecte “Vies Blaves”

El projecte l’ha presentat aquesta setmana, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa,

Es tracta d’un projecte que es iniciar el 2015 per part de la Diputació amb la voluntat de crear una eina per dinamitzar turísticament les comarques barcelonines. Permet recuperar la salubritat i el paisatge dels entorns fluvials i dotar les poblacions de les ribes d’aquests rius d’infraestructures de lleure de qualitat. Al mateix temps es posen en valor camins històrics, elements patrimonials i es faran accessibles espais naturals desconeguts o descuidats. En conjunt suposa una inversió de25 milions d’€ que assumeix la Diputació.
Es tracta d’un projecte que es divideix en tres itineraris de senders. Un seria la Via Blava Llobregat; un altra la Via Blava Cardener i la tercera la Via Blava Anoia. En aquesta darrera una part del recorregut que seguirà el riu durant 70 quilòmetres travessa l’Alt Penedès.
Com remarcava el conseller Rull en la presentació, és un projecte molt ambiciós que serveix per posar l’urbanisme al servei d’acostar el medi ambient a la gent.
Aquesta setmana s’ha donat també el tret de sortida a la tramitació d’Un Pla Director Urbanístic que ha de permetre aquest planejament supramunicipal. La previsió és que el projecte sigui una realitat en un any i escaig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: