Dissabte, 17 de març de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Mor el Doctor Amadeu Francesch, recuperador de la raça de gallines penedesenca

Vinculat a la Fira del Gall de Vilafranca des de la seva recuperació a final dels anys 80, no va faltar mai a la cita, darrerament com a president del Jurat del Concurs de Raça Penedesenca.

En un comunicat  l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca expliquen que el dimecres de la setmana passada ens deixava el genetista i recuperador, entre altres, de la raça de gallines penedesenca, que a principis dels anys 90 del segle passat en va fixar els patrons genètics de les seves quatre varietats pures, aperdiuada, barrada, blat i negra, com també va establir el perfil de la Negra Millorada, el conegut Gall del Penedès.

De fet, l’estudi genètic de la raça de gallines penedesenca va ser la tesi doctoral en Biologia Genètica del Dr. Amadeu Francesch i des del seu càrrec de director del Subprograma de Genètica Avícola al centre de Mas Bover de l’IRTA-Institut de Recerca Tecnoalimentària de la Generalitat, va vetllar pel compliment i millora dels procediments de criança i establiment dels codis de control genètic de la raça.

Una de les darreres aportacions d’Amadeu Francesch va ser la incorporació del granet de raïm a la dieta de la gallina Penedesenca, fet que va ser determinant per a l’obtenció de la Indicació Geogràfica Protegida que des de fa uns mesos gaudeix la Raça.

Enquesta

El que perjudica més l'independentisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

08:00
L'estimada immortal
Georges Bizet (1838-1875) - L’home dels fracassos… i de la Carmen
09:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu presentat per Sergi Ansón
09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs

Penedès Televisió

08:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
08:30
Esport base
Bàsquet: Casal - Prat (Júnior masculí)
09:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: