Dimarts, 11 de desembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Mor el Doctor Amadeu Francesch, recuperador de la raça de gallines penedesenca

Vinculat a la Fira del Gall de Vilafranca des de la seva recuperació a final dels anys 80, no va faltar mai a la cita, darrerament com a president del Jurat del Concurs de Raça Penedesenca.

En un comunicat  l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca expliquen que el dimecres de la setmana passada ens deixava el genetista i recuperador, entre altres, de la raça de gallines penedesenca, que a principis dels anys 90 del segle passat en va fixar els patrons genètics de les seves quatre varietats pures, aperdiuada, barrada, blat i negra, com també va establir el perfil de la Negra Millorada, el conegut Gall del Penedès.

De fet, l’estudi genètic de la raça de gallines penedesenca va ser la tesi doctoral en Biologia Genètica del Dr. Amadeu Francesch i des del seu càrrec de director del Subprograma de Genètica Avícola al centre de Mas Bover de l’IRTA-Institut de Recerca Tecnoalimentària de la Generalitat, va vetllar pel compliment i millora dels procediments de criança i establiment dels codis de control genètic de la raça.

Una de les darreres aportacions d’Amadeu Francesch va ser la incorporació del granet de raïm a la dieta de la gallina Penedesenca, fet que va ser determinant per a l’obtenció de la Indicació Geogràfica Protegida que des de fa uns mesos gaudeix la Raça.

Enquesta

El creixement de l'extrema dreta és degut sobretot a…

Programació

Ràdio Vilafranca

14:30
Casa de la Vila
M Dolors Rius
15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari

Penedès Televisió

14:30
Paisatges Encreuats
Vall de Camprodon
15:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
15:30
Músics d'aquí
Jànio Marti - pianista i director

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: