Dissabte, 22 de setembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Mor el Doctor Amadeu Francesch, recuperador de la raça de gallines penedesenca

Vinculat a la Fira del Gall de Vilafranca des de la seva recuperació a final dels anys 80, no va faltar mai a la cita, darrerament com a president del Jurat del Concurs de Raça Penedesenca.

En un comunicat  l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca expliquen que el dimecres de la setmana passada ens deixava el genetista i recuperador, entre altres, de la raça de gallines penedesenca, que a principis dels anys 90 del segle passat en va fixar els patrons genètics de les seves quatre varietats pures, aperdiuada, barrada, blat i negra, com també va establir el perfil de la Negra Millorada, el conegut Gall del Penedès.

De fet, l’estudi genètic de la raça de gallines penedesenca va ser la tesi doctoral en Biologia Genètica del Dr. Amadeu Francesch i des del seu càrrec de director del Subprograma de Genètica Avícola al centre de Mas Bover de l’IRTA-Institut de Recerca Tecnoalimentària de la Generalitat, va vetllar pel compliment i millora dels procediments de criança i establiment dels codis de control genètic de la raça.

Una de les darreres aportacions d’Amadeu Francesch va ser la incorporació del granet de raïm a la dieta de la gallina Penedesenca, fet que va ser determinant per a l’obtenció de la Indicació Geogràfica Protegida que des de fa uns mesos gaudeix la Raça.

Enquesta

L'onada de feixisme que amenaça Europa...

Programació

Ràdio Vilafranca

13:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu presentat per Sergi Ansón
13:30
Sons a cau d'orella
Habanera i cant de taverna
14:30
Re-programa't
Entrenar-se en l'art de viure

Penedès Televisió

13:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
13:30
Pica lletres
Sant Josep B (Vilafranca) - El Foix B (Els Monjos)
14:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: