Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Penedès Nord busca dinamitzar la demarcació

Aquest matí, al CIC La Fassina de Sant Sadurní, els alcaldes del Penedès Nord, han assistit a la presentació de les dades que s’han recollit fins al moment dins del Pla Estratègic d’Activitat Econòmic

El Penedès Nord representa la unió de nou municipis del nord de la comarca: Sant Sadurní d’Anoia, Gelida, Mediona, el Pla del Penedès, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Subirats i Torrelavit, amb la finalitat de dinamitzar econòmicament la zona i, de retruc, millorar el benestar de la seva població, uns 34.000 habitants.

Cadascun d’aquests municipis tenen les seves particularitats però també punts febles i punts forts en comú. A un costat de la balança, un teixit industrial i una ocupació afectats per la crisi, tot i que no en un alt grau comparativament amb la resta de la comarca i de Catalunya. També mancances en transport públic i en comunicació. A l’altra costat, un gran potencial turístic i una clara voluntat de diversificar les respectives activitats econòmiques propiciant que el talent es quedi al territori, a través de la reindustrialització, la innovació i l’emprenedoria. L’ADEGP, l’Associació d’Empresaris de l’Alt, el Baix Penedès i el Garraf està articulant l’activitat del projecte a través del seu Consorci de Servei Empresarials.

 

El pla es planteja a vint anys vista i busca, d’aquesta manera, el compromís dels municipis més enllà de canvis de color polític.

D’altra banda, les estratègies, directrius i accions a implementar en relació amb la projecció de l’activitat econòmica a la zona que sorgeixin del pla s’aplicaran sota el paraigua de la planificació estratègica ja iniciada fa anys per la Fundació Pro Penedès i corroborada recentment pels alcaldes de Vilanova, Igualada, El Vendrell i Vilafranca.

L’alcaldessa de Sant Sadurní Maria Rosell creu fermament que el treball conjunt del Penedès Nord repercutirà en positiu sobre la resta del Penedès.

La iniciativa del Penedès Nord està subvencionada per la Diputació de Barcelona, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: