Diumenge, 5 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca va viure una magnífica diada de Sant Jordi que va ser més concorreguda al matí

El fet que enguany Sant Jordi s’escaigués en dissabte va fer que al matí i migdia coincidissin les parades de llibres i roses amb les parades habituals del mercat dels dissabtes a Vilafranca.

Aquesta confluència va motivar que a diferència d’altres anys, quan la diada cau entre setmana, hi hagués potser més gent i més vendes pel matí que per la tarda. La coincidència va motivar també que les parades de Sant Jordi s’haguessin de traslladar majoritàriament a la rambla de Nostra Senyora, tot i que per la tarda alguns paradistes van doblar i van muntar també parada a la rambla de Sant Francesc. En general el balanç dels paradistes ha estat positiu, malgrat que al final de la tarda va arribar la temuda pluja que va provocar que la jornada no tingués un final prou feliç.

Jordi Romeu, de la llibreria La Cultural, feia malgrat tot un balanç positiu.

Per la seva banda la Rosa Varias de l’Odissea, coincidia també en assenyalar que enguany les vendes han estat superiors pel matí.

En relació als llibres més venuts també a Vilafranca, com a la resta de Catalunya el triomfador ha estat Víctor Amela amb “La filla del capità groc”.

Un altre llibre que s’ha esgotat a Vilafranca ha estat “De pedra picada” del periodista Josep Maria Flores.

En el balanç de vendes hi ha moltes coincidències entre les diferents parades, però també algunes diferències arran de recomanacions dels llibreters.

Les roses van ser també les altres protagonistes de la diada. Com cada any hi havia venda per part de parades especialitzades i moltes entitats sense ànim de lucre que les posaven a la venda per aconseguir recursos. Respecte als compradors hi havia gent de totes les edats.

La diada de Sant Jordi es va viure, com sempre, com una gran festa. Per la tarda es van organitzar també algunes activitats per acabar d’omplir d’ambient els carrers i places del centre de Vilafranca. Entre d’altres hi havia una ballada de sardanes amb la cobla Catània a la rambla de Sant Francesc que per culpa de la pluja es va traslladar a la plaça del Penedès. Sota porxos tocaven els músics de la cobla, mentre que un cop passat el ruixat es van muntar diverses rotllanes de balladors a la plaça.

Recordem també que com cada any Ràdio Vilafranca i Penedès TV van estar oferint una programació especial en directe des de la rambla. Es va muntar un set per entrevistes al cap damunt de la rambla de Nostra Senyora, des d’on es feia la realització del programa a través de la unitat mòbil , i també s’oferien entrevistes amb els protagonistes de la jornada, els paradistes de llibres i roses.

Comentaris

    Subscriu-te al butlletí

    Subscriu-t'hi: