Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC de Vilafranca presentarà una moció al ple per criticar la inacció i bloqueig del govern central en l’acollida de refugiats

El primer secretari del PSC a Vilafranca, Francisco Romero, acompanyat d’altres regidors socialistes i militants ha presentat una moció en què es fa referència a la situació dels refugiats sirians que demanen asil a Europa, i que en aquests moments estan sent deportats majoritàriament cap a Turquia en virtut de l’acord signat amb la Unió Europea.

Romero ha criticat no només la inacció del govern de l’estat espanyol, són els governs dels estats els que poden atorgar els drets d’asil, sinó també el bloqueig que representa a qualsevol possibilitat d’actuació que vulguin fer per exemple els municipis o la societat civil. La moció vol ser precisament una crítica dura al govern central, i de retruc a Europa que no ha estat a l’alçada de les circumstàncies. Des del grup municipal socialista es defensa que les ciutats puguin donar acollida als refugiats.
Des del PSC també han volgut recordar que els refugiats no són gent que marxa dels seus països per voluntat pròpia, sinó que ho fan fugint d’un conflicte. Romero ha posat també èmfasi en el fet que no fa tants anys que molts ciutadans de l’estat espanyol van haver de convertir-se en refugiats fugint al final de la guerra civil.
D’altra banda, des del PSC es presenta una altra moció demanant al ple que doni suport a demanar al Parlament de Catalunya per que es derogui el decret de copagament de la llei de dependència. Una normativa que en aquests moments per establir el copagament contempla no només els ingressos de la persona sol·licitant, sinó també el seu patrimoni. EN aquest sentit, Ramon Zaballa recordava que el Parlament ja va aprovar aquesta derogació, però que el govern encara no ha fet cap pas.
Aquesta derogació es va aprovar en el ple del passat 30 de març, però des del PSC consideren que no es pot esperar més temps ja que afecta col·lectius de persones que es troben en un elevat risc d’exclusió.

Comentaris

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: