Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit els quarts de final de l’Alt Penedès del XII Certamen de Lectura en Veu Alta

Alumnes de les escoles Pau Boada, Vedruna Sant Elies, Sant Josep de Vilafranca i Jacint Verdaguer de Sant Sadurní es classifiquen per les semifinals del dotzè certamen de lectura en veu alta.

Els quarts de final tenien lloc ahir al matí a l’auditori de Vilafranca en un acte conduït per l’actriu i narradora Jordina Biosca. Hi participaven representants d’una vintena d’escola de la comarca i, per primer cop, els quarts es feien exclusivament de l’Alt Penedès a causa de l’alta participació. Abans Garraf i Alt Penedès competien plegades.

El certamen de lectura en veu alta s’organitza per millorar aquesta faceta de l’acte de llegir, que inclou una millor comprensió i una atenció especial per comunicar el que es llegeix. Els alumnes concursants han estat prèviament seleccionats a les seves escoles, tot i que els organitzadors destaquen que és un treball d’equip en què s’implica tota la classe. Les categories són Grumets vermells, de vuit a deu anys; Grumets verds, de 10 a 12; Corsaris, del primer cicle d’ESO i Tropa de Corsaris, de 3r o 4t d’ESO. També hi ha la categoria de Timoners, dirigida als alumnes recent vinguts a Catalunya, però enguany, els Timoners penedesencs participaven als quarts del Garraf.

En la categoria de Tropa de Corsaris han passat a les semifinals la Maria Hosta, el Pep Martínez i la Lídia Martínez, de l’escola Vedruna Sant Elies.

La guanyadora de la categoria de Corsaris ha estat la Raquel Jurado, de l’institut escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní.

La Júlia Cabezas, de l’escola Sant Josep de Vilafranca, i el Gerard Adell, de Sant Elies, han estat els triomfadors de la categoria de Grumets verds.

Finalment, l’Ot Peñafiel passa a la semifinal en la categoria de Grumets vermells. És alumne de l’escola Pau Boada.

Ara tots aquests alumnes es prepararan per les semifinals de Barcelona Comarques, que tindran lloc el 10 de maig al Caixa Fòrum.
El certamen de lectura en veu alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana i s’organitza des dels serveis educatius territorials.

Comentaris

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: