Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte Omplim les maletes acosta les escoles de Vilafranca i Puerto Cabezas

Ja fa més de deu anys que, en el marc de l’agermanament entre Vilafranca i Puerto Cabezas, s’està fent un intercanvi de cartes entre les escoles d’aquestes dues poblacions.

Ara, l’intercanvi formarà part d’un projecte més gran titulat Omplim les maletes que té l’objectiu de facilitar eines pedagògiques a les escoles i afavorir les relacions d’intercanvi entre els alumnes. L’Associació Amics de Puerto Cabezas treballa en la confecció d’aquest material en format de “maleta” i la realització d’activitats a les escoles.

Aquesta setmana, tot aprofitant la visita a Vilafranca de la nicaragüenca Sofía López, membre de l’Associació Amigos del Penedès, s’han desenvolupat tallers a les escoles participants: Baltà Elias, Mas i Perera, Sant Josep i Sant Ramon. López va a les escoles acompanyada dels tres brigadistes que han estat seleccionats per dur a terme aquesta activitat i per anar a la localitat de Bilwi al mes de juliol per fer els tallers a les escoles d’allà.

Els tallers es fonamenten en el coneixement de la zona, la seva gent i els seus costums.

Els alumnes vilafranquins es mostren sorpresos per alguns aspectes quotidians de la vida a Puerto Cabezas, com que mengin tortuga o que els nens portin uniforme a l’escola.

La tornada del projecte tindrà lloc al juliol, com explica Teresa Baqués, de l’associació d’Amics de Puerto Cabezas.

Els brigadistes vilafranquins responsables del projecte són la Rocío, l’Íngrid i l’Albert.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: