Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Pla del Penedès ha estrenat un Centre d’Acollida Turística, coincidint amb la Festa de les torrades

El Pla del Penedès ha estrenat un Centre d’Acollida Turística, coincidint amb la Festa de les torrades

Amb una jornada de portes obertes, aquest cap de setmana s’ha estrenat el nou Centre d’Acollida Turística, situat al Centre Cívic.

Amb aquest equipament, el Pla del Penedès s’integra a la Xarxa de Centres d’Acollida Turística de Catalunya plantejada com un servei complementari a la xarxa d’oficines de turisme. Els CAT s’ubiquen sempre en zones periurbanes i ofereixen un servei d’acollida i d’informació diferenciat.
El Centre d’Acollida Turística del Pla consta d’una petita oficina de turisme i un servei de gimnàs “outdoor” amb vestuaris, sala polivalent, lloguer de bicicletes i abeurador per a cavalls. L’equipament vol ser el punt de partida per a rutes amb bicicleta, a peu i a cavall pel municipi i també oferirà paquets turístics de cap de setmana.
L’Alcalde del Pla, Santi Soler, explica que d’aquesta manera posen el seu granet de sorra per fomentar l’enoturisme al Penedès.
A la jornada de portes obertes del nou Centre d’Acollida Turística hi va assistir la diputada i alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, que va destacar que serà “una gran empenta per l’enoturisme” i “ens ajudarà a tot el Penedès”.En aquest sentit, Rosell va advocar perquè tots anem a una.
La jornada de portes obertes al CAT es van fer coincidir amb la Festa de les torrades, la tradició més arrelada del Pla que va néixer com a acte de germanor arran de la segregació del Pla i de Lavit, que antigament eren un sol municipi.
La festa va començar diumenge de bon matí amb l’encesa de les fogueres per torrar el pa i escalivar les arengades i va incloure una fira amb parades d’artesans, una trobada de plaques de cava i de motos i tallers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: