Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Antoni Batista: “Otegi jugarà un paper molt important per consolidar la pau al País Basc”

Pocs dies abans que Arnaldo Otegi surti de la presó després de complir una condemna de 6 anys, el periodista Antoni Batista ha presentat el seu llibre Otegi. La força de la pau, al Casal Popular de Vilafranca.

El volum és un retrat del líder abertzale amb qui Batista, que durant 25 anys va ser corresponsal polític al País Basc, manté una estreta relació.
Segons exposava Batista, ahir a Vilafranca, fins ara no hi havia cap llibre que presentés Otegi als que no en saben res o en tenen una percepció esbiaixada. Ell el presenta com una persona que ha treballat per la pau i el compara, salvant les distàncies, amb Nelson Mandela.
El periodista català està convençut que a partir del seu alliberament, Otegi jugarà un paper molt important per consolidar el procés de pau a Euskadi.
Segons Batista, el secretari general de Sortu és l’actiu més important de l’esquerra abertzale i confia que es pugui presentar a les properes eleccions autonòmiques del País Basc, a finals d’any.
En la presentació del seu llibre a Vilafranca, Antoni Batista va comptar amb Rosa Lluch, filla d’Ernest Lluch i professora d’Història Medieval a la Universitat de Barcelona, amb qui va conversar al voltant de la figura d’Otegi, del diàleg i de la pau.
Lluch, que va admetre que és molt amiga de Batista, va dir que el llibre li havia agradat molt perquè estava escrit des d’una òptica objectiva i
equidistant, “com la seva feina com a periodista”.
Quant al procés cap a la pau, Rosa Lluch diu que li agradaria que culminés i és del parer que les víctimes, com la seva família, no han de jugar-hi un paper actiu, tot i que se’ls ha de tenir en compte.
La sala polivalent del Casal Popular de Vilafranca es va omplir per escoltar Antoni Batista i Rosa Lluch.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: