Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ple estudiantil del projecte Tots som regidors posa de manifest l’interès dels joves per millorar el seu entorn

Ahir a la tarda el saló de sessions de l’Ajuntament de Vilafranca va acollir el Ple de Tots som regidors, un projecte iniciat el curs 2009-2010, que ha arribat a la cinquena edició i en el que els alumnes de 4rt d’ESO adquireixen habilitats i coneixements per prendre decisions, s’eduquen en els valors del debat i entenen el funcionament del sistema democràtic.

Aquest any hi han estat treballant alumnes de 4rt d’ESO dels instituts Eugeni d’Ors i Milà i Fontanals i també de les escoles Sant Elies i Sant Josep i els portaveus dels diferents grups d’aquests centres van estar exposant les conclusions del treball realitzat davant de l’alcalde, Pere Regull, i de representants dels diferents grups municipals.
Va ser també el primer ple del nou secretari municipal, Eduard Marcó.
L’alcalde va iniciar el debat amb una reflexió sobre la necessitat que té la societat d’organitzar-se políticament i de regular determinades activitats mitjançant normatives. Tot seguit va donar pas als diferents estudiants portaveus. Uns estudiants que van començar amb una proposta de canvi respecte al propi projecte demanant tractar en el futur aspectes que puguin sentir més propers.

Alba Esteve, IES Eugeni d’Ors:
13’07’’ El tema…primera 13’41’’

2016-01-26-s
TOTS 2

Respecte a la normativa en general els joves estudiants es pregunten si la normativa retalla massa les llibertats.
El projecte porta a debat entre els estudiants la normativa de la ordenança de convivència i civisme.
Cada grup d’alumnes analitza algun dels aspectes de l’ordenança.
Per exemple un grup de l’escola Sant Elies va analitzar l’article 11, que prohibeix la prostitució al carrer.
Un altre grup d’estudiants de l’Eugeni d’Ors va analitzar la normativa de relacions veïnals proposant incrementar las multes pels infractors. Per la seva banda des del Milà i Fontanals parlaven de la necessitat de crear consciència pel respecte a les zones verdes.
I el grup de l’escola Sant Josep va analitzar l’article 5 de la normativa relatiu al consum d’alcohol i altres substàncies.
Un cop votada l’ordenança l’alcalde va obrir un torn d’intervencions dels grups municipals. Ramon Arnabat de VeC va destacar la feina d’alumnes, professors i tècnics municipals per tal d’acostar als joves a la vida política. Mònica Hill d’ERC va animar als joves a que la feina no acabi aquí i continuïn interessats en l’activitat política, Maria Ferrerons de la CUP, va mostrar la seva satisfacció per haver escoltat dels joves reflexions crítiques, Miquel Medialdea del PSC va assenyalar que els estudiants han pogut descobrir la dificultat d’arribar a acords en l’activitat política, mentre que Aureli Ruiz de CiU va mostrar la satisfacció pel triomf de la democràcia que suposa el treball realitzat als centres escolars.
Per acabar l’alcalde va animar als joves a continuar treballant.
El Ple estudiantil es va poder veure en directe a Penedès TV i es tornarà a emetre en repetició aquest proper dissabte a dos quarts d’una del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: