Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Membres del Centre Ocupacional de Mas Albornà, protagonistes del 25N a Vilafranca

Aquest 2015, Vilafranca ha optat per donar visibilitat als col·lectius vulnerables que també poden patir violència sexista i ha deixat el manifest del Dia Internacional contra la violència masclista en mans d’usuaris de Mas Albornà.

Membres del seu Centre Ocupacional han participat en uns tallers de prevenció de relacions de maltractament, al llarg del mes d’octubre, i han elaborat unes conclusions que ahir llegien en l’acte institucional del 25N.
Presidit per els regidors Montse Arroyo i Ramon Zaballa, l’acte també va incloure una conferència a càrrec del Dr. José Antonio Larraz, director mèdic de l’Hospital Psiquiàtric Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús.
Titulada Sociedad, violencia y salud mental, partia de l’etimologia per buscar els factors que intervenen en la violència i com es genera.
Contràriament al que es pugui pensar, la violència masclista no és un fenomen de la societat actual, com explicava el Dr. Larraz.
El Dr. Larraz va parlar de la importància del paper que juguen els mitjans de comunicació i les xarxes socials i va lamentar que la situació d’emergència social que comporta la violència masclista desemboqui en la implantació d’ accions a curt termini, quan caldria un abordatge integral i a llarg termini.
Els actes de commemoració del 25N a Vilafranca continuen fins al desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: