Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Matías Candeira ha presentat Fiebre, la seva 1a novel.la a Vilafranca

Publicada per l’editorial penedesenca Candaya, Fiebre s’inscriu dins la literatura del dol, amb incursions al gènere negre i fantàstic.

El seu autor, el guionista i professor de creació literària madrileny Matías Candeira, és un dels integrants de la nova fornada de joves autors que l’Antologia Última temporada va presentar fa dos anys.
La seva primera novel.la, Fiebre, és una meditació sobre les pèrdues, la dificultat d´assimilar el dolor i la mort o sobre el poder redemptor de la memòria i la literatura.
En la presentació a Vilafranca, ahir a l’Agrícol, Matías Candeira, explicava quin ha estat el detonant d’aquesta història, que en realitat són dues que es van trobant.
Matías Candeira, que fins ara havia publicat 3 llibres de relats, ha fet el salt a la novel.la gràcies a la Beca de Creació Literària Han Nefkens, una de les més prestigioses de l´àmbit hispanoparlant que atorga bianualment la Fundació Han Nefkens i el Màster d’Escriptura Creativa de la Universitat Pompeu Fabra.
El jove escriptor diu que després de Fiebre necessita un descans, però ja té diverses històries a mitges.
En la presentació de Vilafranca, Matías Candeira va conversar amb l’escriptor David Monteagudo, amb qui comparteix la utilització del gènere fantàstic com a eina de reflexió sobre l´home i el món contemporani.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: