Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’onzè fòrum Auriga, celebrat a Vilafranca, ha exercit d’aparador de les darreres investigacions a l’entorn de la cultura i la història grecoromana

El fòrum, organitzat per la revista especialitzada en el món clàssic Auriga, se celebra cada any a la ciutat que ostenta la capitalitat cultural de Catalunya.

Aquest 2015 ha fet parada a Vilafranca durant el passat cap de setmana amb una dotzena de comunicacions, una taula rodona sobre twitter com a eina de difusió del món clàssic i una visita al conjunt monumental d’Olèrdola per conèixer la darrera campanya d’excavacions al Pla dels Albats.

Les comunicacions van tenir lloc dissabte a Vinseum i van servir per presentar les darreres investigacions a l’entorn de la cultura i la història grecoromana arreu dels països catalans. De la presentació de l’eina Epigraphica 3D al projecte Cabrera d’arqueologia subaquàtica passant per diverses comunicacions a l’entorn del vi, un dels trets diferencials d’aquest onzè fòrum.

A poc més d’un mes d’acabar l’any, un esdeveniment com el fòrum Auriga, relacionat directament amb la Capital de la Cultura Catalana, serveix per a fer un primer balanç del seu desenvolupament a Vilafranca. L’editor de la Revista Auriga és també el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.

El fòrum Auriga ha comptat amb la presència i la intervenció de professionals especialistes en el món clàssic, professors des de la secundària a la universitat i treballadors de museus. El fòrum va ser inaugurat pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Raimon Gusi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: