Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital afavoreix el part natural flexibilitzant l’atenció a través d’una àmplia oferta de tècniques de relaxació i control del dolor

A l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, com en altres centres hospitalaris, un 30% de les dones gestants opta per un part sense anestèsia. Per donar resposta a aquest percentatge creixent, l’equip de llevadores i auxiliars de la sala de parts i les llevadores de l’Atenció Primària han fet sessions de formació en teràpies de suport a l’assistència al part natural.

Concretament en musicoteràpia, esferodinàmica o ús de pilotes de diferents mides i reflexologia podal. Es tracta de teràpies que milloren l’assistència al part, afavorint la relaxació i el control del dolor per part de la dona, i que contribueixen a que el part es desenvolupi de la manera més natural possible.

Altres tècniques que també es poden fer servir són el TENS, un aparell que,  mitjançant uns elèctrodes col·locats a l’esquena, emet unes corrents elèctriques suaus que ajuden a controlar el dolor, aplicar calor local, fer  massatges o oferir una dutxa relaxant.

Des del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’hospital remarquen que la seva manera d’actuar respon a la màxima flexibilitat perquè cada dona pugui viure el final de l’embaràs i el naixement del seu fill de la millor manera possible.

L’equip també ofereix des de fa temps sessions informatives grupals amb suport visual per les dones embarassades i les seves parelles, on s’expliquen els circuits, protocols i papers que intervenen durant tot el procés del part, des de l’ingrés fins l’alta. D’aquesta manera i amb ajuda de les imatges, es disminueixen les incerteses i per tant les angoixes del que es trobaran. El missatge sempre és el de la flexibilitat i la personalització de les demandes en tots els casos.

Un altre aspecte important per l’equip assistencial de la sala de parts és l’atenció al puerperi immediat, afavorint el vincle de la mare i la seva parella amb el nadó amb el contacte pell a pell, iniciant l’alletament matern i preservant la intimitat de la parella en els primers moments. Per complementar aquesta atenció, l’hospital  disposa habitacions individuals per a les dones que acaben de parir i ofereix l’opció d’un llit per l’acompanyant.

Al web de l’hospital hi ha un apartat dedicat a l’atenció al part on es pot trobar ampliada aquesta informació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: