Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La futura gestió de la Casa dels Avis ha marcat el ple de novembre a Sant Sadurní

La decisió de l’equip de govern d’encomanar la gestió de la Casa dels Avis a l’empresa pública SUMAR SL va ser l’assumpte més debatut al ple municipal celebrat aquest dimarts, arran d’una moció del PSC contrària a aquest canvi. Diversos treballadors d’aquest servei van assistir també a la sala de plens per seguir el debat.

La moció socialista, que rebutjava qualsevol model d’externalització, privatització o encomana de servei de la Casa dels Avis, va desestimar-se amb el vot contrari dels dos grups de govern, CiU i ERC, i el vot favorable de les quatre formacions de l’oposició.
La portaveu socialista Susanna Mérida va acusar el govern d’enganyar i exercir la majoria absoluta sense negociar ni escoltar ningú. La CUP, ICV i el PP van sumar-se també a les crítiques per les presses mostrades en l’eliminació dels patronats que gestionaven alguns dels serveis municipals, la manca d’informació facilitada en aquest procés i els motius poc sòlids, al seu entendre, que esgrimeix l’executiu local per encomanar la gestió a SUMAR. També van alertar que el canvi repercutirà negativament en la qualitat del servei i en els treballadors de la Casa dels Avis.
L’equip de govern va insistir en que el servei continuarà sent de titularitat municipal i que en cap cas s’externalitzarà, ni privatitzarà la Casa dels Avis. També es van comprometre a vetllar per garantir la màxima qualitat dels residents i que els actuals treballadors no perdin cap dels seus drets.
D’altra banda, amb el suport de tots els grups es van aprovar els projectes
de suport al Tercer Món presentats per les ONG’s. Les propostes, que han
estat validades al Consell municipal de Cooperació, suposen una aportació total de 50.551 euros per a projectes d’Equalmon, Creu Roja Alt Penedès, Mans Unides, Entrepobles i Amizade Junts amb Moçambic. També es va donar llum verda a una ajuda d’emergència de 6.000 euros, presentada al ple en forma de moció de tots els grups municipals i sol·licitada per l’ACAPS Wilaia Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: