Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull aquest diumenge la sisena trobada de grups de cant gregorià de Catalunya

Ahir, dijous, a la sala Mossèn Vinyeta de la parròquia de Santa Maria es va fer una conferència sobre “El cant gregorià a través dels cantorals i antifonaris antics de Vilafranca del Penedès”, a càrrec de Ramon Vilar, llicenciat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

La conferència ha estat un acte previ a la trobada de corals que es farà aquest diumenge a Vilafranca.
Ramon Vilar ha estat professor de direcció coral i de didàctica de la cançó en diferents postgraus. Actualment és director de la Coral Preludi, d’Amics de la Unesco de Barcelona, del Cor Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i de la Schola Gregoriana de Catalunya.
D’altra banda aquest diumenge el cant gregorià serà protagonista dels actes de Vilafranca Capital de la Cultura Catalana
Com explica el director de l’Schola Gregoriana de Vilafranca, Joan Terrades, els actes començaran de bon matí i acabaran amb un públic concert a les sis de la tarda.
Hi participaran una quinzena de cors provinents d’arreu de Catalunya.
El concert de diumenge a les sis de la tarda comptarà amb la col.laboració també de la Polifònica de Vilafranca i dels organistes Joan Casals i Jonatan Carbó.
Té l’entrada gratuïta, tot i que es demana una aportació voluntària a benefici de les obres de restauració de Santa Maria.
La VI Trobada General bianual dels Grups de Cant Gregorià l’organitzen en aquesta ocasió l’Schola Gregoriana de Vilafranca i la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: