Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Usuaris del Centre de Dia de Salut Mental de l’Alt Penedès exposen a l’Hospital Comarcal un conjunt d’obres pictòriques i literàries

21 usuaris del Centre de Dia de Salut Mental de l’Alt Penedès, gestionat per l’Hospital Sagrat Cor de Martorell de Germanes Hospitalàries, han pogut plasmar els seus sentiments i emocions en un conjunt d’obres que estan exposades al passadís de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

La mostra porta per títol “Expressió d’emocions i sentiments en l’art i la literatura” i integra un conjunt de 21 obres pictòriques i 11 literàries. Les obres són fruit de les activitats rehabilitadores Art Teràpia i Relats de Recuperació.

Pel que fa al vessant artístic de la teràpia, hi ha el projecte de retrats, on els autors s’autoanalitzen a través dels seus dibuixos, i el projecte “Portes Obertes”, on es va treballar l’emoció i el sentiment des de l’observació d’un objecte quotidià i que s’acostuma a utilitzar: les portes. Els autors van fotografiar portes de Vilafranca que els transmetien sentiments negatius i les van convertir en portes obertes cap a emocions positives.

En el vessant literari, el projecte es titula “Relats de Recuperació: emocions i sentiments”, en el qual els usuaris van escriure les seves experiències personals amb la malaltia mental.

En aquest cas, l’objectiu és que els relats serveixin d’inspiració a persones que estan passant per situacions similars.

L’exposició s’emmarca en els actes organitzats al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental i estarà a l’Hospital fins al 24 d’octubre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: